Agents cívics amb Fem les coses bé
Els agents cívics reforçaran la campanya

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha saludat i presentat, aquest matí, les 5 agents cíviques que, en el marc de la campanya “Fem les Coses Bé”, faran una tasca d’informació, sensibilització i promoció de les actituds cíviques per fomentar accions positives en benefici d’una bona convivència i respecte entre la ciutadania. També vetllaran per promoure bones accions relacionades amb el reciclatge i la recollida d’escombraries, la responsabilitat vers els animals i la cura del mobiliari urbà.

Les agents cíviques, que s’incorporaran dilluns al dia a dia de la ciutat, han rebut una formació prèvia on se’ls ha explicat tot allò relacionat amb Gavà, la normativa i com funciona la recollida selectiva de residus. La seva tasca concreta serà vigilar les entrades i sortides de les escoles, informant als comerciants sobre on han de dipositar els residus que generen i també a la ciutadania en general sobre com fer les coses bé.

Sánchez ha manifestat que “estem articulant un conjunt de propostes per apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania, sobretot en aquelles conductes incíviques com poden ser abocaments incontrolats als costat dels contenidors, la no recollida d’excrements de gossos o l’estacionament indegut”.

Durant aquesta setmana s’han fet diferents accions. Així, les entitats esportives han visualitzat la seva adhesió a la campanya sota el lema “Respectem més. Insultem menys” amb la finalitat de destacar la seva tasca com a entitat compromesa amb el respecte amb els demés i amb la cura de l’espai públic. A més, al llarg de les properes setmanes els equips esportius de la ciutat promouran els valors del respecte, la tolerància i la convivència entre els equips i aficionats amb la realització de fotografies amb la pancarta de la campanya.

De la seva banda, els comerços també s’han sumat a la iniciativa enganxant un adhesiu en forma de creu al vidre dels seus aparadors de cara al carrer. Amb aquesta acció es pretén reforçar els principis del civisme i que cada establiment comparteixi el valor afegit i la bona reputació que identitat cívica atorga, tant a ciutadans com a entitats i empreses.

Raquel Sánchez ha explicat que “el que volem és generar tot un moviment en positiu per incidir, tots plegats, en aquelles conductes incíviques que tant molesten. I, en cas que sigui necessari quan s’identifiqui una persones que fa accions incíviques imposar la sanció corresponent”.

D’altra banda, per tal que tothom estigui informat s’ha distribuït material gràfic en diferents punt de la ciutat. En concret s’han col·locat cartells de la campanya en aquells indrets on es detecten majors incidències com és el cas del mobiliari urbà. Així mateix, properament, per tal de netejar les miccions dels gossos es repartiren entre els seus propietaris unes pipimplores per mullar amb aigua les orines i evitar la pudor als carrers.

Sánchez ha afirmat que “hem de demostrar que som capaços de fer les coses bé, és responsabilitat de tots i totes. Al cap i a la fi, no fer-ho suposa destinar recursos que són de tots i que no podem invertir en altres accions”.

La campanya es complementa amb el concurs #FemLesCosesBé. La proposta anima als ciutadans a publicar vídeos o fotografies a Instagram, Twitter o Facebook amb un comentari que inclogui el hashtag #FemLesCosesBé. Un cop finalitzat, hi haurà dos guanyadors. Un per l’usuari que pengi la publicació amb més interaccions i un segon que serà escollit aleatòriament entre tots els participants.

La campanya “Fem les Coses Bé” es va posar en marxa el passat mes de gener amb l’objectiu de reduir els actes incívics i fomentar els valors entorn les bones accions i el civisme. Respecte, convivència, reciclatge i cura de l’espai públic són accions que s’impulsen i potencien per tenir una ciutat molt més cívica.