Aquest dissabte Mercat de pagès a Gavà

Aquest dissabte al matí tothom qui ho vulgui podrà adquirir hortalisses de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat al Mercat de Pagès que s’instal·larà a la plaça Major de Gavà. Així, a més del ja consolidat Mercat de Pagès dels dimarts al matí a la Torre Lluch, ara hi haurà parades tot el matí de dissabte, amb la idea també de repetir la iniciativa els dissabtes 10 i 17 de juliol, amb l’afany de veure que tal funciona per habilitar-lo, o no, de manera fixa a partir del setembre en aquest, o un altre emplaçament.

Està previst que els dissabtes dia 10 i 17 també hi participin productors alimentaris locals que complementin l’oferta comercial del Mercat de Pagès, del Mercat del Centre i de l’entorn de l’Illa del Centre.

L’objectiu d’aquesta acció és donar resposta a una històrica reivindicació del Mercat del Centre i del mateix sector agrari, i valorar tècnicament l’encaix en l’entorn i provar-ne la complementarietat comercial de cara a la implantació definitiva del nou Mercat de Pagès dels dissabtes que tindrà lloc la segona quinzena de setembre.

Venda directa a Gavà Mar

Així mateix, i amb l’objectiu que les persones que a l’estiu visiten la platja de Gavà es puguin proveir dels millors productes del Parc Agrari, també es faran dues accions puntuals de venda directa al barri marítim els dijous 15 i 22 de juliol a la tarda, en l’entorn del monument de la Vela, a l’avinguda del Mar.

Productes de Km0

El Mercat de Pagès promou el consum de proximitat i de temporada, que té un impacte positiu en el medi ambient: garanteix la pervivència d’una activitat que contribueix a la protecció d’un espai d’alt valor ecològic i ambiental, redueix les distàncies entre el punt de producció i el punt de consum, i disminueix la despesa en envasos i combustible que comporten els productes d’importació.

Les parades no poden lliurar bosses de plàstic a la clientela, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits a favor del medi ambient.