Arrenca el Talent a les Aules 2023
Arrenca el Talent a les Aules 2023

L’Atrium de Viladecans ha acollit aquest matí la presentació de la VIII edició del Talent a les Aules, un programa que anima a descobrir el talent dels joves de Gavà i Viladecans i a utilitzar-lo per impulsar projectes d’autoocupació laboral. Es tracta d’un concurs per a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior en què, per parelles, poden presentar un projecte de negoci i rebre mentoratge d’empresaris locals experts. A partir d’aquí, un jurat expert escull les propostes més innovadores i amb més valor social afegit i es reconeix la feina dels equips amb premis.

El primer premi es un viatge 5 dies a Silicon Valley (San Francisco – EEUU, amb tot un programa de visites exclusiu a les empreses més representatives de sectors innovador i a la Universitat d’Stanford. El segon guardó és un viatge de 3 dies a Brussel·les amb un programa de visites a les principals institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria i la innovació en l’àmbit europeu, i el tercer és una Entrepreneur Experience Day, amb visites als principals llocs de l’ecosistema empresarial i del món emprenedor a Barcelona.

Durant l’acte, Cruz Cánepa, una de les joves de l’Institut Escola Gavà Mar, que juntament amb la seva companya d’equip, Lucía Sepúlveda, van guanyar el primer premi de l’edició passada amb el projecte “SafeSpace”, una app destinada a millorar la salut mental en l’àmbit laboral, ha exposat la seva experiència. Cánepa ha animat als assistents a “aprofitar aquesta oportunitat”, precisant que a ella li ha permès “descobrir el món de l’emprenedoria, habilitats pròpies que desconeixiai el valor del treball en equip”.

Leire Macía, de Viladecans, i guanyadora juntament amb Sara Vaquero del segon premi del 2022 amb el projecte “Eat your TCA” assegurava també que “l’experiència ha resultat una bona manera d’explotar la creativitat i tenir una visió del món empresarial”.

Gemma Badia

L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui en la seva intervenció ha encoratjat als joves a “aprofitar aquesta oportunitat per aprendre al costat d’empreses importants que us aportaran coneixements valuosos, com fer un pla d’empresa, i a interioritzar conceptes com la competitivitat”. Segons Badia, “el Talent és un projecte molt potent, i el futur està en mans dels creadors d’idees innovadores, tant des del punt de vista tecnològic, com sostenible”.

Una vintena d’empreses prendran part en la present edició com a mentors, i per part de Gavà, hi participaran una desena de centres que són: El Bon Soleil, l’Instit Bruguers, l’Institut El Calamot, l’Institut -Escola Gavà Mar, el CEFP Núria i els col·legis Immaculada Concepció, SAFA, Sagrat Cor, Santo Angel i San Pedro.