Talent a les aules
Raquel Sánchez i Carles Ruiz, a la presentació del Talent a les aules 2019

Avui s’ha presentat a l’Atrium Viladecans la quarta edició del talent show Talent a les aules, una iniciativa dels ajuntaments de Gavà i Viladecans que té l’objectiu de potenciar el talent emprenedor entre la joventut de la nostra ciutat. El programa va adreçat als estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat, i Cicles Formatius de grau mitja i grau superior, matriculats en qualsevol centre educatiu de Gavà i Viladecans, tant públic com concertat com privat.

Els joves que vulguin participar en el Talent a les aules 2019 han de formar grups de dos membres i pensar en una idea de negoci que sigui innovadora, creativa, i que pugui ser viable. D’entre tots els projectes s’escolliran els 24 millors, 12 de Gavà i 12 de Viladecans. A cadascun d’aquests 24 equips seleccionats se’ls assignarà un mentor, que serà un empresari de la seva localitat i que serà qui ajudarà i orientarà als joves per elaborar el seu pla d’empresa. Finalment hi haurà dues semifinals, una a cada municipi, on s’escolliran els sis millors projectes de cada ciutat.

D’entre aquestes 12 propostes, un jurat professional del món de l’empresa i l’emprenedoria escollirà quatre guanyadors del tercer premi, dos equips guanyadors del segon premi, i un equip guanyador del primer premi. El tercer premi consisteix en la participació al Barcelona Entrepreneur Experience Day; el segon és un viatge de tres dies a Brussel·les per visitar institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria; i el primer premi és un viatge de cinc dies a Silicon Valley, a San Francisco.

A l’acte de presentació hi han assistit alumnes dels centres d’ensenyament als quals va adreçat la iniciativa i ha estat presidit pels alcaldes de Gavà i Viladecans, Raquel Sánchez i Carles Ruiz respectivament. Sánchez, en els seu discurs inaugural, ha recordat que “aquest projecte el fem per vosaltres, per tots els que participareu en tota aquesta història i aquest treball que durarà uns mesos, i desitjo que aprofiteu aquesta iniciativa i que la valoreu com una oportunitat que teniu a la vostra disposició”.

L’alcaldessa de Gavà també ha destacat que des dels Ajuntaments de Gavà i de Viladecans “els alcaldes el que intentem és crear les condicions favorables per tal que les nostres ciutats puguin ser espais de progrés econòmic, i nosaltres el que hem de fer és crear i generar aquestes oportunitats per tal que vosaltres, que sou el futur, desenvolupeu aquí el vostre projecte vital i professional”.

Per assolir aquest futur, Sánchez ha volgut posar en valor que “és absolutament necessari que vosaltres estigueu disposats a posar les vostres aptituds, que són moltes i que són infinites, al servei d’aquest projecte”.

Carles Ruiz, de la seva banda, ha incidit en la mateixa línia destacant que “a totes les edicions han sortit idees boníssimes, idees que solucionaven els problemes de les persones, idees que aportaven alguna cosa a la millora de la societat, i és que al final tots, tant les empreses com els ajuntaments, les persones i les institucions, hem de contribuir a això”.

Talent a les Aules és un talent show que va néixer a Gavà amb el nom de Gavà Talent Factory en la seva primera edició, que va tenir lloc l’any 2014. Ja en la segona, l’any 2017, es va incorporar la ciutat de Viladecans i va passar a anomenar-se Talent Factory. Aquesta és, per tant, la tercera edició que es realitza conjuntament entre Gavà i Viladecans.