Arriba la Mitja Marató de Gavà 2018

Aquest diumenge, la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà arriba a la 23a edició sota l’organització dels ajuntaments de Gavà i Castelldefels i de Zona Vip Events. La prova, inclosa dins de la Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona, està totalment consolidada en el calendari català d’atletisme de llarga distància i destaca pel seu recorregut, pràcticament pla, que la converteix en una de les mitges maratons més ràpides de Catalunya. Junt amb els 21 km es disputaran les distàncies de 10 i de 5 km.

Presentació

A l’acte de presentació, celebrat ahir al Centre Comercial Barnasud, principal patrocinador de l’esdeveniment, el tinent d’alcalde de l’Àmbit de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Díaz, ha manifestat que “aquesta és una gran cursa amb vocació popular que ens permet promocionar aquest racó de la Mediterrània entre el Delta del Llobregat i el Parc del Garraf”. Per a Díaz aquesta és una prova “totalment consolidada gràcies a la col·laboració entre ajuntaments i institucions públiques, amb una forta implicació d’entitats, com ara el Club Atletisme Gavà, i altres col·laboradors. I el futur d’aquests esdeveniments passa per l’actuació en xarxa”. Ha afegit que dóna l’oportunitat de promoure els valors de l’atletisme, com són la universalitat, el respecte, la igualtat d’oportunitats, la superació i el treball en equip. “Es treballen valors i emocions, com ara el compromís social i la solidaritat a més de tenir un record molt especial per al sergent Antonio López, que va morir en acte de servei a causa del tiroteig que es va produir el 6 de juliol a les portes del Tanatori”. Així, aquest diumenge tots els corredors lluiran a la samarreta commemorativa una marca amb el nom del sergent, que en nombroses ocasions va participar en el dispositiu de seguretat que es desplega amb motiu de la cursa. A més, durant l’acte de lliurament de premis, se li atorgarà un trofeu especial a la família.

En aquesta 23a edició, la Mitja Marató torna a col·laborar amb la plataforma Gavà Solidària i també a donar visibilitat a les malalties minoritàries afegint-se a la commemoració del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries que se celebra el 28 de febrer.

L’acte de presentació també ha comptat amb la intervenció del delegat del Consell Català de l’Esport, Santi Siquier, que ha explicat que la Generalitat afronta el repte d’abordar polítiques promotores d’activitat i de salut vers les persones a través d’un pacte nacional “que ens ha de permetre, entre altres coses, conscienciar encara més a la ciutadania perquè converteixi l’activitat física en un hàbit quotidià saludable per abordar un decrement del sedentarisme en edats joves i adultes i rebaixar el preocupant increment d’obesitat infantil. I això no ho podem fer d’una altra manera que donant suport a un esdeveniment com aquest, estant al costat del territori, és a dir, dels ajuntaments organitzadors, i del Club Atletisme Gavà quan pertoca”.

La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà s’inscriu en la Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona. Així ho ha recordat el coordinador d’Esports, Daniel Laga, que ha destacat que aquest circuit “fa que hi hagi una taca d’atletisme popular i d’elit a tota la demarcació que enforteix encara més el sistema esportiu català i contribueix a promocionar l’esport i l’activitat física perquè sigui realment un pilar bàsic d’una societat de futur”.

Organització i serveis

La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà donarà el tret de sortida amb la cursa de 5 km a les 8:45h del matí, seguida a les 9 h de la de 10 km i, finalment, a les 9.45h de la Mitja Marató. En totes tres curses, la sortida serà a l’avinguda Joan Carles I i l’arribada a l’Estadi Municipal La Bòbila.

El gerent de Zona VIP Events, Jaime Grau, ha destacat que la incorporació de les tres distàncies permet que qualsevol perfil de corredor pugui participar en la cita de diumenge. Com a novetat, la cursa de 5 km s’ha obert també a la participació masculina. “Havia una petició generalitzada perquè la cursa de 5 km, que és una cursa iniciativa, no fos exclusiva per a dones. A més n’interessa que entri gent nova, que comencen amb els 5 i després poden afrontar noves distàncies”, ha afirmat.

Per a Grau, a banda del circuit, un altre dels atractius de la cursa és l’ampli dispositiu de serveis que ofereix l’organització. El dispositiu de serveis inclou, entre altres, equip mèdic, avituallament, guarda roba i vestidors, llebres d’orientació, serveis de massatge. A més, tots els inscrits reben, a més de la samarreta tècnica commemorativa, un bitllet de tren gratuït exclusiu per a la cursa.