atletisme
Gavà acull el Campionat de Catalunya de 10.000 metres marxa

Gavà acollirà aquest diumenge, 20 de març, el Campionat de Catalunya de 10.000 metres marxa. L’esdeveniment, organitzat pel Club Atletisme Gavà i per la Federació Catalana d’Atletisme, comptarà amb les categories: absoluta, la Sub23 i la Màster, mentre que la Sub18-20 correrà en la modalitat de 5.000 metres.

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ha destacat que aquesta “és una competició de cert nivell en la que tots els esportistes federats que ho desitgin poden venir a competir”. S’espera una assistència important però s’ha de tenir en compte que “el problema dels 10.000 és que no hi ha molta gent que els faci, sí que hi ha gent que fa curses de ruta 10K però 10.000 metres pista no hi ha tantes persones disposades a fer-ho”.

Els motius d’això s’han de buscar en què, habitualment, les curses en ruta solen tenir premis en metàl·lic i per tant són més llamineres pels esportistes.

També s’ha de tenir en compte que “s’ha de poder controlar la gent perquè 10.000 metres poden ser tranquil·lament 35 voltes a la pista, així que no pots posar en una carrera a 100 persones, màxim pots posar entre 15 i 20, no és com una competició com per exemple una mitja marató on poses a tothom a córrer amb un xip i ja està, córrer en pista és molt més restrictiu perquè s’ha d’exercir un major control”.

Peso s’ha mostrat molt content de la confiança que rep el Club Atletisme Gavà per organitzar aquest important esdeveniment: “És una competició que ens fa il·lusió poder-la organitzar i que demostra que el club i La Bòbila estem ben considerats a dins de la federació a nivell d’organització”. En aquesta línia, el president del Club Atletisme Gavà insisteix en assegurar que “tant La Bòbila com la ciutat i l’entorn són idonis per organitzar aquest tipus d’esdeveniments, al final el Baix Llobregat i en concret Gavà és un pol d’atracció per aquest tipus d’activitats, ells saben que podem organitzar-ho bé, que estem ben comunicats, que la ciutat és agradable, i per tant ens encarreguen muntar aquests esdeveniments. Així que sí, és molt important per nosaltres perquè, a més, un Campionat de Catalunya ens posa en el calendari de tothom”.