Atletisme
La Bòbila torna a acollir una prova d'atletisme (Imatge d'arxiu)

L’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà acull el dissabte 5 de març l’11è Control de Llançaments Ciutat de Gavà. La prova, que està organitzada pel Club Atletisme Gavà, es troba dins del calendari homologat d’atletisme i, per tant, les possibles marques que es puguin aconseguir són validades per la Federació Catalana d’Atletisme, i serveixen als atletes per poder competir en esdeveniments importants com per exemple campionats d’Espanya. Les disciplines que es disputaran en aquest control seran les de javelina, martell, disc i pes.

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ha destacat que “aquest tipus de controls es fan de tant en tant per controlar les marques, i aquest és un control que volíem fer aprofitant que a La Bòbila han reformat i han arreglat els cercles de llançament”.

Trobar la data concreta per ubicar el control no era una qüestió senzilla ja que “havíem de fer-ho en un moment en que l’estadi no acollís partits del Club de Futbol Gavà perquè, bàsicament amb el llançament de martell, la gespa es fa malbé i triga uns quants dies a regenerar-se, habitualment més d’una setmana. Per tant, hem buscat un forat i hem agafat aquest dissabte 5 de març perquè el Gavà, per temes de calendari, s’estarà dos caps de setmana sense jugar a La Bòbila”. És per aquest motiu que el martell “habitualment a La Bòbila no el llencem, i només podem fer-ho quan ha acabat la temporada de futbol del Gavà”.

La previsió del club és que participin entre 70 i 100 atletes, el que “no és una assistència molt massiva”. De totes maneres, “a nosaltres ens agrada fer controls curts, tot i que econòmicament no sigui molt rendible, ja que tot és més fluid i no es fa molt llarg. Per tant, en fer-ho d’aquesta manera ja està posant una certa limitació en el nombre de participants”.

Peso ens ha confirmat que, com sempre que el club organitzat una prova, hi haurà categories masculina i femenina, i en quant a les edats serà “de sub-18 cap amunt fins arribar a Màster, és a dir, Sub-20, Sub-23, Absolut i Màster, i potser, segons la participació, ho obrim a Sub-16”.

Per cert, en la disciplina de llançament de martell “en principi participarà Laura Redondo, ella ho ha demanat i per tant està prevista la seva participació en aquest control”.