Bajo el silencio
Francisco Gavilán, portaveu de Cs Gavà (Imatge d'arxiu)

Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs) de Gavà demanarà al govern local en el proper Ple Municipal d’aquest juliol que faci una projecció pública del documental Bajo el silencio, que l’any 2020 Iñaki Arteta va estrenar a la plataforma Filmin i que actualment es troba descatalogat i no es pot veure ni en aquesta ni en cap altra plataforma a l’estat espanyol. Francisco Gavilán, portaveu dels taronges, ens ha explicat que la seva formació vol que,”per exemple, es faci un passi a l’Espai Maragall tal i com s’ha fet amb altres documentals”.

Els taronges vehicularan aquesta petició mitjançant un prec “que pretén commemorar la memòria democràtica i recolzar a les víctimes i assassinats d’ETA”. Segons Gavilán, el documental “ens ajuda a tots els joves a recordar els anys negres de la democràcia espanyola, a recordar com, després de la Transició, les persones al País Basc van viure aquesta pressió tan forta que s’exercia des d’ETA cap als ciutadans, empresaris i polítics”.

El portaveu taronja ha aprofitat per “condemnar a aquells partits que no condemnen a ETA, creiem que és una vergonya que, a dia d’avui, partits com EH Bildu segueixin sense condemnar a ETA, recolzi els homenatges a terroristes d’ETA, i fins i tot tinguin entre les seves files a condemnats per pertinença a banda armada”.

Gavilán també ha recordat, en relació a EH Bildu, que “hi ha altres partits polítics a Espanya que es recolzen en aquesta formació per governar”, i per això adverteix que “des de Ciutadans creiem que hem de tenir uns partits polítics nets i fora de la banda terrorista ETA”.