Benvinguda a la Festa Major 2018

L’exterior del Museu de Gavà ha estat novament l’espai triat per celebrar, aquest dijous al vespre, l’acte de benvinguda de la Festa Major de Sant Pere. En la seva intervenció, l’alcaldessa, Raquel Sánchez, va estar acompanyada d’alguns integrants d’entitats locals que, un any més, s’impliquen en la organització de bona part de les activitats previstes.

25 anys de gegants

Una d’elles és l’Agrupació de Gegants i Gegantons. El seu president, Carles Artola, assegurava que “aquest 2018 és especial perquè coincideix amb el 25 aniversari dels nostres estimats gegants Pere March i Maria la Barona”, dues robustes figures construïdes per Josep Cardona i de les quals també va destacar “el paper de Glòria Ayete, com a constructora dels seus barrets, i de Joan Balagué i Montse Abarca que han treballat, durant aquest temps, en la seva restauració”. Artola subratllava, a més, “la necessitat de seguir treballant per difondre i mantenir vives les tradicions populars locals perquè tothom les estimi i les senti com a pròpies”.

Durant l’acte també va tenir l’oportunitat d’intervenir “Trenca’t la closca”, una entitat, nascuda fa 8 anys, amb l’objectiu de recuperar els jocs de taula. La seva participació en la Festa Major ha anat a més i, segons precisava una de les seves integrants “enguany, a més del safari fotogràfic, estrenem l’Espai del Petit Sant Pere, a l’avinguda de Joan XXIII, on hi haurà divertides activitats per al gaudi de tota la família”.

Un altre del pilars fonamentals de la festa són els joves, gràcies a la implicació dels quals es va poder gaudir d’ambientació musical, dansa urbana i la projecció d’un mapping a la façana d’entrada del Museu. Tres joves de la Casa Gran van prendre la paraula. El raper Ander Draw va fer una crida a “aprofitar el gran nombre d’activitats que s’organitzen” assegurant que “no a tot arreu són possibles i per això s’han d’aprofitar” i va convidar tothom a “ser tolerants i a incentivar la creativitat”. L’Ariadna va posar en valor “la gran quantitat de talent jove que hi ha la ciutat” i Gisela Tena va centrar el seu missatge en “la necessitat de treballar per la inclusió”.

L’alcaldessa va lloar aquest missatges que va titllat de “potents i valuosos” i després de convidar tothom a “gaudir de la festa” va recordar que cal fer-ho amb “civisme, i sobretot amb llibertat i respecte a la diversitat i a la pluralitat”, tot fent esment a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI, “i també lliures de sexisme, un tema aquest, que en l’actual context, vull tenir molt present perquè em preocupa profundament”.

L’acte va culminar amb un tast de coca i cava i amb ball de revetlla, amb música d’orquestra, al parc de la Torre Lluc.

Consulta aquí tot el programa de la Festa Major