beques de transport per a joves
Plaza i Sánchez han explicat a l'empresa les beques.

L’Ajuntament de Gavà destina 60.000 euros a les beques de transport per a joves amb l’objectiu de facilitar l’accés als estudis postobligatoris que no s’ofereixen als centres educatius de la ciutat. En concret, l’ajut, anomenat T-bk, va destinat aquells joves de Batxillerat, Cicles Formatius o Universitat que cursen aquelles especialitats que a Gavà no s’imparteixen o bé s’han exhaurit les places.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha destacat que “aquest programa s’emmarca dins les polítiques de Joventut que estem duent a terme des de l’Ajuntament de Gavà, en sintonia amb allò que van definir els mateixos joves al Pla Local de Joventut. Amb aquest ajut alleugerim les febles economies dels joves de la ciutat que han d’assumir el cost del transport per realitzar els seus estudis fora de Gavà, i promovem una mobilitat més eficient i més sostenible”.

Amb les beques de transport, els joves es beneficiaran de fins a 150€ per utilitzar a les tres targetes més utilitzades i que són títols personals i intransferibles com són la T-jove, la T-mes i la T-trimestre. Segons les dades de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el 18% de la població jove gavanenca -prop de 1.260 joves- estudien fora de Gavà per aquestes circumstàncies.

El regidor de Joventut, Èric Plaza, afirma que “amb la T-bk abastem un ampli ventall de joves de la nostra ciutat que ja poden sol·licitar l’ajut a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, o bé online a través de la seu electrònica. Som conscients que la beca no cobrirà el 100% de les despeses en transport però, com a mínim, podran pagar un trimestre o un semestre”.

Per beneficiar-se d’aquestes ajudes cal complir un seguit de requisits:

  • Tenir entre 16 i 29 anys
  • Estar empadronat a Gavà
  • Estar matriculat en un centre educatiu públic o privat
  • Cursar estudis d’especialitats no ofertades a Gavà o que l’oferta hagi estat insuficient.
  • No disposar d’un llindar de renda superior a 4,14 IRSC (indicador de renda de suficiència de Catalunya, establert en 569,12 euros mensuals i 7.967,73 euros anuals per a l’exercici 2015, a la Llei de pressupostos de la Generalitat.
Número persones Unitat Familiar Llindar màxim (import brut)
2 34.500,00 €
3 36.000,00 €
4 37.500,00 €
5 39.000,00 €
6 40.500, 00€
7 42.000, 00€

 

Les beques seran admeses per ordre d’arribada fins a exhaurir la partida. La quantitat atorgada s’haurà de justificar mitjançant la presentació de la factura nominal que justifiqui el cost de l’ajuda.

Altres accions

Les beques de transport neixen arran de les propostes realitzades pels mateixos joves i queden recollides al Pla Local de Joventut. Un Pla que té com a finalitat donar respostes a les necessitats i expectatives dels joves de Gavà. Es tracta d’iniciatives que s’aniran desenvolupant fins a l’any 2021.

A més de les beques de transport, hi ha altres accions destinades als joves com és el Carnet Jove, un carnet que es pot adquirir a través d’una plataforma web que hi ha a la pàgina www.gavajove.cat on s’han d’inscriure i sol·licitar el carnet. Amb aquesta acreditació el jovent pot gaudir de tot un seguit d’avantatges i descomptes en diversos serveis, sobretot en activitats culturals, esportives, d’oci, comerç i turisme.

Altres iniciatives que contempla el Pla Local de Joventut estan adreçades a facilitar la transició escola-treball i acompanyar als joves en el procés d’accés al món laboral i programes de cultura i oci amb la creació del circuit musical.

“Aquesta és la línia en la qual hem de seguir treballant i, molt important, consensuadament amb els i les joves de la ciutat, que han de definir les seves necessitats i què és el requereixen del seu Ajuntament”, ha conclòs l’alcaldessa.