Bernat Peso
Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà (Imatge d'arxiu)

El món de l’atletisme també ha quedat fortament afectat per la pandèmia mundial de la COVID-19. Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ens ha confirmat en aquest sentit que “tota l’activitat pròpia del club està aturada i, en principi, totes les competicions de cara a l’estiu estan o be cancel·lades o bé suspeses sense nova data a l’espera de veure l’evolució de la pandèmia i del que diguin les autoritats sanitàries en relació a la possibilitat de fer activitats a l’aire lliure”.

L’entitat està en contacte amb els seus socis al llarg de tota aquesta crisi per aconsellar-los en relació a què han de fer amb els seus entrenaments, tot i que “l’únic que es pot fer de moment és entrenar a casa, està clar que no és el mateix que entrenar en unes instal·lacions o al carrer i no és tan motivant, però és l’únic que es pot fer ara mateix, entrenar amb un objectiu de manteniment”.

Segons ens ha explicat Peso, la Federació Catalana d’Atletisme “ens va plantejar fa 15 dies un calendari de competicions en el que tot el que estava previst a nivell de finals, etc., començarien a disputar-se a partir del 19 de setembre i s’allargarien durant sis setmanes. Això en principi vindria a resoldre totes les competicions a nivell català en les diverses categories existents”.

Això implicaria, doncs, que “els entrenaments amb les escoles haurien de començar a finals d’agost, quan abans normalment començaven després de la Diada, i els entrenaments amb els atletes de tecnificació segurament hauran de començar als mesos de juliol i agost, que normalment són de descans, per arrencar al setembre ja a ple rendiment”.

En aquest sentit, Peso destaca un fet important respecte a l’atletisme, i és que “el nostre calendari termina el 31 de desembre, així que no ens passa com en altres esports que potser hauran d’esgarrapar els mesos de juny i juliol, que no estaven previstos, per tal de resoldre les seves competicions que, de manera natural, haurien acabat abans de l’estiu. Nosaltres no tenim aquesta presa i podríem en principi utilitzar la tardor, sempre que no hi hagi un rebrot i la situació ho permeti, per resoldre les nostres competicions esportives”.

Per cert, Peso ha volgut recordar la figura d’Emiliano Moro, que ens va deixar al principi d’aquesta pandèmia, per recordar que “va ser una desaparició que ens va deixar a tots en estat de shock perquè ningú s’ho esperava, i a la vegada ens va fer prendre consciència de que aquesta malaltia no és cap broma i que s’han d’extremar les mesures de seguretat”.