Bona acollida del Mercat de Pagès a la platja
Bona acollida del Mercat de Pagès a la platja

L’estrena del Mercat de Pagès a la platja de Gavà va arrencar aquest dijous la tarda amb una molt bona acollida. La iniciativa, que es repetirà dijous vinent, 22 de juliol, consisteix en la instal·lació de les parades de venda d’hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat al costa del monument de la vela amb a d’actuacions musicals. Així primer hi va haver la sessió de Mark Clark i, tot seguit, el concert dels Cash Caravan fins a les 21.30 hores.

Una de les actuacions va ser la del grup Cash Caravan

La iniciativa s’ha fet en paral·lel a la posada en marxa del Mercat de Pagès durant tres dissabte de juliol a la plaça Major i al carrer de Salvador Lluch (demà serà el darrer dia de moment) amb l‘objectiu de “donar resposta a una històrica reivindicació del Mercat del Centre i del mateix sector agrari, i valorar tècnicament l’encaix en l’entorn i provar-ne la complementarietat comercial de cara a la seva implementació definitiva en la segona quinzena de setembre”.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va voler viure en primera persona aquesta nova activitat que va valorar “molt positivament, tant per la bona resposta ciutadana que constatem que està tenint, com pel fet de que es tracta d’una experiència molt interessant i valuosa per tal de promocionar, també a Gavà a Mar, aquest mercat i la bona qualitat del nostre producte de proximitat”. Badia espera que la iniciativa “pugui consolidar-se i créixer en la mesura que puguem superar la pandèmia”.

Gemma Badia compran en una de les parades.

Productes de Km0

El Mercat de Pagès, treballa per promoure el consum de proximitat i de temporada, la qual cosa té un impacte positiu en el medi ambient, ja que garanteix la pervivència d’una activitat que contribueix a la protecció d’un espai d’alt valor ecològic i ambiental, redueix les distàncies entre el punt de producció i el punt de consum, i disminueix la despesa en envasos i combustible que comporten els productes d’importació”.

Les parades no poden lliurar bosses de plàstic a la clientela, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits a favor del medi ambient.