Bones marques al IV Critèrium de Llançaments
Bones marques al IV Critèrium de Llançaments

L’estadi de La Bòbila ha acollit, aquest dissabte, el IV Critèrium de Llançaments, una competició organitzada pel Club Altletisme Gavà i que va servir per veure en acció a atletes destacats del panorama català, com la local Laura Redondo, Andrea Alarcón o el llançador de pes Jose Javier Ortega.

Amb més d’una cinquantena d’atletes llançadors, el Critèrium es va disputar en dues tandes, matí i tarda, en pes i martell, per una banda, i en javelina i dis, per l’altra, amb les proves de promoció barrejades durant tot el dia.

Alguns dels atletes buscaven posar-se en forma de cara al campionat absolut d’Espanya, que es disputa a Getafe en dues setmanes, d’altres van intentar aconseguir la mínima, o apropar-se a la marca, per poder entrar a la repesca. Els més destacats van ser la catalana Andrea Alarcón, amb un llançament en Disc de 51.33m, Belén Bermejo, amb 50.49m al martell i el mateix Jose Javier Ortega al Pes, amb un tir de 16.46m. També el mundialista sub-20, Aaron Sola, que va competir en Disc absolut, va fer una bona marca de 49.23m i va guanyar el concurs.

De la seva banda, la Laura Redondo va decidir no seguir competint després d’un primer llançament on va notar molèsties.

Pel que fa als atletes del Club Atletisme Gavà, cal destacar que tots van acabar amb marques dignes. D’una banda, i malgrat no poder fer marca en la seva prova, Elisa Verdeguer va aconseguir el segon lloc del podi en Disc, amb un llançament de 32.22m. A més, va fer marca personal en martell amb 32.41m.

Els atletes cadets van tenir les marques més importants. D’una banda, Roger Morales, un dels llançadors més destacats d’aquest any, va fer marca al Pes amb un llançament de 12.09m. També David Ferrer, el seu company de batalles, va aconseguir la seva millor marca personal, amb 11.70m. El mateix Ferrer va acabar la temporada amb molt d’encert amb una marca personal en Disc de 33.58m

Pel que fa a Pol González, l’atleta junior, va acabar amb una marca de 29.43m al martell sub-20, prova que obria el Critèrium. Víctor Peso també va acabar la temporada amb el llançament de martell, la seva especialitat. Esther Salvador va acabar amb 11.36m en la prova de Pes, acomiadant-se també de l’any on debutava a sub-18.