Talent a les aules
El Business Model Canvas, al Talent a les aules

Una vintena d’alumnes del Centre d’Estudis de Formació Professional Núria han participat aquest matí en una sessió del Talent a les Aules. Els alumnes cursen segon del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i avui han tingut contacte amb el Business Model Canvas, una eina de negoci planificada en nou fases que aquest talent show ve ensenyant cada any i que serveix com a punt de partida de la idea de negoci que els estudiants desenvoluparan posteriorment.

Isabel Giménez, que és directora de l’Àrea d’Emprenedoria i Innovació a La Salle Technova, ha assegurat que el Business Model Canvas “és una eina molt dinàmica mitjançant la qual fem que els estudiants participin i amb la qual nosaltres els ajudem a desenvolupar la seva idea a través d’exemples, fem que es posin en situació d’emprenedors”.

El Business Model Canvas és una eina que implica un punt de partida ja que sovint “els estudiants, treballant el Canvas, comencen amb una idea i després la canvien, perquè el que fem aquí és treballar com desenvolupar el model de negoci que tenen en ment i en el procés canvien aquest model”.

Sergi Escandell, professor del CEFP Núria, té molt clar que “per nosaltres és molt interessant aquest projecte ja que, més enllà de les activitats que fem a classe i que per currículum són les que s’han de fer, ens permet sortir fora de els aules, tocar el món real, parlar amb mentors que són d’empreses del món laboral, i en definitiva és molt interessant pels alumnes ja que d’aquesta manera tenen una visió molt més completa de l’entorn laboral amb el qual es trobaran”.

La sessió d’aquest matí al CEFP Núria s’ha repetit després al migdia a l’Institut de Bruguers.