Campionat de Catalunya de Fons
Una imatge del darrer Campionat de Catalunya de Fons que es va celebrar a Gavà (any 2022) (Imatge: cortesia Club Atletisme Gavà)

Gavà acollirà el Campionat de Catalunya de Fons en pista. No és la primera vegada que L’Estadi Municipal La Bòbila és seu d’aquest campionat, però enguany arriba en una data, el dissabte 17 de febrer, que és clau dins del calendari d’atletisme: només un dia després, el diumenge 18, es tanca el període d’admissió de marques mínimes per poder participar en el Campionat d’Espanya de Fons, que tindrà lloc el 2 de març.

És per aquest motiu que “preveiem una bona assistència perquè els atletes s’estan jugant les places pel Campionat d’Espanya de Fons, fins i tot podrien venir atletes de fora de Catalunya que, tot i no optar a medalla, vindrien per fer marques de cara al Campionat d’Espanya”, ens explica Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà. S’ha de tenir en compte, a més, que “estem en any olímpic, i per tant el Campionat d’Espanya serveix de cara a classificar pels Jocs, així que els atletes miren de fer les seves marques i cada competició a la qual poden anar és important”.

La competició consisteix en fer 10.000 metres en pista que, tenint en compte que la de la Bòbila fa 400 metres, suposa en aquest cas donar 25 voltes a l’estadi gavanenc. Es disputaran les categories masculina, femenina i màster, així com també les sub-18 i sub-20, tot i que en aquests darrers casos els més petits faran 5.000 metres només, és a dir, 12 voltes i mitja a la pista de La Bòbila.

Els 10.000 metres de fons és una disciplina “especial” perquè “requereix molta força mental i física, té menys participants perquè requereix una gran especialització. Totes les proves de fons, en realitat, són disciplines psicològicament molt exigents, i això aplica especialment als 10.000 metres perquè has de donar moltes voltes a la pista i no et pots descomptar. A La Bòbila, de fet, ens ha passat, ja que algun atleta ha fet un esprint final pensant-se que estava a la darrera volta i, en arribar a meta, s’ha trobat que ho havia donat tot i que encara li quedava una volta més”.

Campionat de Catalunya de Fons