llançaments llargs
Gavà acollirà el Campionat d’Espanya de llançaments llargs

L’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà acollirà el proper 25 de febrer el Campionat d’Espanya de llançaments llargs d’hivern. Organitzat per la Real Federación Española de Atletismo (RFEA), es disputaran proves dels considerats llançaments llargs, que són els de martell, javelina i disc, ja que el de pes es considera que és llançament curt.

És la primera vegada que Gavà acull aquest campionat ja que, tal i com ens explica Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, “tradicionalment a La Bòbila no es pot llençar martell durant la temporada de futbol, som molt conscients d’aquest problema”. El motiu és que el martell fa malbé la gespa i es necessita un cert temps de recuperació. En aquesta ocasió, però, “s’han buscat unes dates en les que el Club de Futbol Gavà juga dues jornades seguides fora de casa, el que permetrà regenerar la gespa amb temps. De fet, nosaltres com a club, sempre que es disputa una competició d’aquest tipus reparem la gespa l’abans possible per tal que es pugui regenerar i estigui disponible per la pràctica del futbol, així que esperem que no hi hagi cap impediment i que la gespa estigui en bones condicions per quan el Gavà hagi de jugar el seu primer partit”.

En canvi, aquest “no és el primer campionat d’Espanya que es fa aquí, però estem molt contents perquè sí que és el primer absolut que acollim a Gavà”. Precisament per aquest motiu s’espera una participació no molt alta, inferior als 100 atletes: “Esperem que participin entre 12 i 15 atletes per prova, i n’hi haurà sis proves, tres masculines i tres femenines, per tant esperem al voltant de 90 participants”. En aquest cas, però, “no es tracta de la quantitat sinó de la qualitat dels llançadors, ja que estaran els millors, alguns fins i tot olímpics, i podrem veure, per exemple, llançadors de javelina o de martell de 80 metres o de 90 metres, el que sempre és espectacular”.

El principal escull per aconseguir que el campionat es celebrés a Gavà ha estat, “com sempre, la competència, ja que hi ha altres ciutats que fan les seves candidatures i amb les que has de competir”. Tot i això, “Gavà és una referència i, per exemple, portem nou edicions del Critèrium de llançaments, així que la nostra ciutat és una garantia de que els coses aquí a Gavà les fem bé. La nostra ciutat i el seu entorn són, doncs, una garantia de que es pot organitzar una competició d’aquest estil”.

Es tractarà, a més, d’un esdeveniment de portes obertes, així que Peso convida a tothom a assistir-hi per “poder gaudir d’una competició amb els millors llançadors a nivell nacional”. En aquest sentit, per cert, la participació de la gavanenca Laura Redondo encara no es pot confirmar ja que “la van operar fa un mes d’una lesió que es va fer després del Mundial i està pendent de la recuperació, així que dependrà de la seva evolució. Evidentment a ella li faria molta il·lusió participar en un campionat nacional que es farà a casa seva, però les circumstàncies són les que són i si la lesió li permet competir al 100% és segur que hi serà”.