Fons en pista
L’Estadi Municipal La Bòbila acollirà el proper dissabte, 2 de març, el Campionat d’Espanya de Fons en pista

L’Estadi Municipal La Bòbila acollirà el dissabte, 2 de març, el Campionat d’Espanya de Fons en pista. Es disputaran els 10.000 metres absoluts i sub-23 i els 5.000 metres sub-20 i sub-18, tant en categoria masculina com femenina.

La decisió es va conèixer el passat divendres i confirma la confiança de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA) en el Club Atletisme Gavà com a organitzador d’aquest tipus d’esdeveniments: “Estem contents perquè ells confien en què podem organitzar aquest tipus d’esdeveniments. És veritat que l’any 2018 vam muntar el Campionat d’Espanya de Fons, però només en categoria màster, així que estem molt contents de poder fer ara la categoria absoluta. Gavà s’està posicionant com un lloc per poder fer aquest tipus d’esdeveniments, és molt positiu que la Federació espanyola confiï en nosaltres”, destaca Bernat Peso, president de l’entitat gavanenca.

La possibilitat de disputar aquest campionat a Gavà va sorgir de “la nova direcció tècnica del club que està potenciant la secció de Fons que tenim al club. Des d’allà es va proposar que, ja que fèiem el Campionat de Catalunya, podríem organitzar també el Campionat d’Espanya. Ens vam començar a moure al desembre en veure que la seu encara no estava assignada, vam fer gestions tant amb l’espanyola com amb l’Ajuntament de Gavà, i finalment divendres passat ens van confirmar que organitzàvem el campionat espanyol”.

Peso destaca que s’espera una important participació, ja que no hi haurà moltes oportunitats d’aconseguir les mínimes per poder anar als Jocs Olímpics de París, que tindran lloc del 26 de juliol a l’11 d’agost: “Estem en finestra d’aconseguir mínimes olímpiques i aquest tipus de proves normalment no es celebren molt sovint”, destaca Peso, qui recorda que “potser abans del Joc només es podrà aconseguir mínima a finals de maig al Campionat d’Espanya d’estiu, així que esperem que vinguin els millors atletes amb possibilitats d’aconseguir marca per anar als Jocs, ja sigui per rànquing o per plaça mínima de la Federació espanyola”.