campus de primavera
La Bòbila acull el campus de primavera del Club Atletisme Gavà

El Club Atletisme Gavà organitza en Setmana Santa el seu tradicional Campus de Primavera. Es farà entre el dilluns 11 i el dijous 14 d’abril a l’estadi municipal La Bòbila, en horari de 9 del matí a 2 de la tarda, i està orientat a infants i joves d’entre 6 i 14 anys.

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ens ha explicat que l’objectiu d’aquest campus “és totalment lúdic, igual que ho és el que fem a l’estiu. No és un campus de tecnificació ni està pensat perquè participin només atletes que ja saben com funciona. La idea és barrejar activitats lúdiques amb una inicialització a l’atletisme, es farà un tast d’aquest esport però amb l’objectiu de passar una estona divertida”.

En principi es practicaran totes les disciplines de l’atletisme però peso insisteix en què “es practicaran sense cap intenció tècnica, la intenció és fer una activitat a l’aire lliure i que, en aquests dies que tenen vacances escolars, s’ho passin bé i facin una mica d’activitat física, i també perd descomptat que els que no coneixen l’atletisme es puguin apropar”.

El campus està obert a tothom, sigui o no sigui soci del Club Atletisme Gavà, tot i que ser-ne soci té avantatge en el preu, que és de 100 euros pels no socis i de 90 pels socis. Peso vol deixar clar que “no és que sigui més car el preu pels no socis, sinó que als socis se’ls fa una bonificació. S’ha de tenir en compte, a més, que normalment els que venen de fora no tenen una assegurança que és legalment obligatòria i que els socis sí que acostumen a tenir”.

De fet, Peso assegura que aquesta “no és una activitat que fem per treure un rendiment econòmic perquè gairebé sempre l’únic que fas pràcticament és quadrar pressupostos: pagues monitors, pagues materials, pagues costos, i ja està”.

El nombre de places és una qüestió “una mica elàstica perquè no tanquem grups, de vegades hi ha més infants i de vegades menys, però en funció del nombre final d’inscrits hi haurà més monitors o menys. En principi tenim un màxim d’uns 60 infants, però mai hem arribat a aquest nombre, habitualment ens quedem entre 15 i 25 infants”.

El Campus de Primavera es va començar a fer l’any 2013 però aquesta és la vuitena edició, no la novena com correspondria. Això és, efectivament, perquè l’any 2020 no es va poder fer: aquella Setmana Santa ens va enganxar a tots confinats a casa a causa de la pandèmia.