Badia amb i els 5 tinents i tinentes d'alcaldessa

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha presentat aquest migdia en roda de premsa el cartipàs municipal, o el que és el mateix, l’estructura organitzativa del govern amb què comença a caminar el mandat (2023-2027) després que, dissabte, quedés constituïda la nova corporació municipal segons els resultats a les urnes del passat 28 de maig.

El cartipàs municipal defineix les funcions dels membres del govern municipal durant els quatre anys vinents, un govern de pacte integrat per deu regidors i regidores del PSC i un regidor de Junts per Gavà i s’estructura en cinc àmbits de govern.

L’alcaldessa ha explicat que assumirà “la coordinació directa dels principals projectes de ciutat, els assumptes dels objectius de l’Agenda 2030 i les polítiques estratègiques i de direcció relacionades amb la seguretat ciutadana”

 

5 tinences d’alcaldessa

  • El primer tinent d’alcaldessa és Jordi Tort, que dirigirà l’Àmbit de Planificació Territorial i Desenvolupament Econòmic Sostenible. D’aquest àmbit, en deriven les funcions del regidor delegat de Comerç, Mercats i Turisme, Isidre Casas (Junts per Gavà), i la regidora d’Empresa, Ocupació i Internalització, Catelijn Kerstens.
  • La segona tinenta d’alcaldessa, Alba Riba, s’encarregarà de l’Àmbit d’Educació, Esports, Cultura, Igualtat i Relacions amb la Ciutadania. En aquest àmbit hi estan adscrits la regidora delegada d’Esports, Participació Ciutadana i Sistemes d’Informació, Catelijn Kerstens; la regidora de Joventut, Gent Gran i Relacions Intergeneracionals, Laura Soler, i el regidor de Nova Ciutadania, Memòria Democràtica, Cooperació i Mediació, Luis Guitart.
  • El tercer tinent d’alcaldessa és Èric Plaza, a l’Àmbit d’Espai Públic, Qualitat dels
    Barris i Medi Ambient, que comptarà amb Julio Tenorio com a regidor delegat de Civisme i Manteniment als Barris.
  • La quarta tinenta d’alcaldessa és Cristina Agustí, en l’Àmbit d’Acció Social i Salut.
  • El cinquè tinent d’alcaldessa és José Manuel Vara Pindado, que gestionarà l’Àmbit de Serveis Generals, Hisenda i Règim Intern.

Gemma Badia ha dit que “aquest mandat es presenta il·lusionant i estructurat amb ganes d’impulsar polítiques per fer una ciutat amb orgull de pertinença”.

Regidories de barri

El nou cartipàs també distribueix el mapa de regidors i regidores de barri, que queda establert així: barri del Centre i Barceloneta: Isidre Casas Domingo. Barri d’Àngela Roca i Can Serra Balet: Laura Soler Gil. Barri d’Ausiàs March i Can Ribes: Jordi Tort Reina. Barri de les Colomeres i Santa Teresa: Luis Guitart. Barri de Can Tintorer i Can Pere Bori: Èric Plaza López. Barri de Ca n’Espinós, Can Tries i Les Farreres: Cristina Agustí Vendrell. Barri de Gavà Mar: Catelijn Kerstens. Barri de la Sentiu, Bruguers i Bòbiles-Diagonal: José Manuel Vara Pindado.

Badia ha precisat que “amb aquesta distribució i asignació de competències es vol reforçar el manteniment dels barris i la seva dinamització”