Constituïda la nova Corporació Municipal a Gavà
Constituïda la nova Corporació Municipal a Gavà

Ja ha quedat constituïda la nova Corporació Municipal de l’Ajuntament de Gavà. Els 21 regidors i regidores que van obtenir representació a les eleccions municipals del 28 de maig han pres possessió dels seus escons després de fer el jurament o promesa pertinent de respecte a la Constitució i a l’Estatut.

Composició de la Corporació Municipal

Del PSC: Gemma Badia, Jordi Tort, Alba Riba, Èric Plaza, Cristina Agustí, Manuel Vara, Catelijn Kerstens, Julio Tenorio, Laura Soler i Luis Guitart. D’ERC: Miquel Roselló, Marta Jiménez i Andreu Pérez Lorite. Del PP: Mónica Parés, Lydia Fernández i Josep Llobet. D’ECP – C: Miguel Herrera i Estela Ortega. De Vox: Marc Cívico i Nora Villafranca i de Junts per Gavà: Isidre Casas

El posicionament dels grups polítics

Un cop triada Gemma Badia com alcaldessa tots ell han tingut l’oportunitat de fer la seva intervenció. Jordi Tort, portaveu del PSC, amb una representació de 10 regidors, ha agraït “la confiança de l’electorat i ha destacat “l’arrelament del socialisme Gavà. També ha assegurat que “seguirem apostant per les polítiques progressistes fent costat als més vulnerables i treballant per construir una ciutat més justa, igualitària inclusiva i prospera creant oportunitats per a tothom

Grup del PSC

Miquel Rosselló, portaveu d’ERC, amb una representació de 3 regidors, ha assegurat que sempre defensaran “allò que sigui bo per Gavà i ha expressat com a prioritat la “preservació de l’entorn natural i patrimonial, la creació d’un parc públic d’habitatge amb pisos i locals ja existents, l’impuls d’una economia de valor afegit aprofitant les potencialitats locals, la promoció de l’esport i la cultura amb més equipaments ja que són eines de cohesió i el disseny de carrers entesos com a espais de convivència, amb més transport públic i una major participació ciutadana”.

Grup d’ERC

Mónica Parés, portaveu del PP, amb una representació de 3 regidors s’ha presentat com “el referent del centre-dreta i del constitucionalismei ha precisat que “el pacte de govern demostra que “pel PSC els socis són els independentistes. Parés, que ha definit el nou mandat d’ “apassionant ha avançat que faran “una oposició dura, però responsable, mantenint viu els patriotisme gavanenc i defensant una ciutat amb qualitat de vida que sigui segura neta i dinàmica preservi la seva essència

Grup del PP

Miguel Herrera, portaveu d’En Comú Podem Gavà, present al Ple amb 2 regidors, després de qualificar el pacte de govern com “la victòria de la sociovergència ha assegurat que seguiran defensant “els valors d’esquerres, com la justícia, la igualtat, l’ecologisme, el feminisme i els valors republicans” i que, “com sempre posarem per tot allò que contribueixi a millorar Gavà”.

Grup d’En Comú Podem Gavà

Marc Cívico, portaveu de Vox, present al Ple amb 2 regidors s’ha presentat com “l’alternativa al socialisme, treballant i donant exemple i oberts a escoltar tothom per resoldre els problemes que pateix Gavà, com ara l’increment de la delinqüència, que cal combatre amb més recursos a la policia”. Vox ha expressat el “ferm rebuig a l’Agenda 2030per això s’oposa “a les restriccions de mobilitat, i a tots els projectes de reforma que no acceptin els veïns”. També han promès que fiscalitzaran la despesa municipal per “evitar les subvencions a causes ideològiques que permetrien baixar impostos i poder ajudar a famílies i autònoms”.

Grup de Vox

Isidre Casas, únic representat de Junts per Gavà i socis de govern amb el PSC ha dit que el pacte servirà per donar estabilitat al mandat, a la vegada que incorporem les nostres propostes programàtiques i que seguiran en la línia de fer “política constructiva, des del diàleg i el consens per aconseguir el millor per Gavà”. Finalment ha demanat “ganes i seny per dignificar la política de debò”.

Grup de Junts per Gavà