Jordi Calatayud
Dues espelmes sobre la placa que hi a la Rambla en record de Jordi Calatayud

Els Castellers de Gavà van fer ahir a la tarda a la Rambla de Gavà un petit homenatge en record del seu company Jordi Calatayud, mort tràgicament ahir fa exactament quatre anys en un accident mentre la colla assajava una construcció en un local de Tarragona.

La colla fa aquest petit acte des del primer aniversari del decés de Calatayud, és a dir, des del 2018, i habitualment consisteix en l’aixecament d’un petit pilar. Ahir però, i degut a les restriccions imposades per la pandèmia, l’acte va ser molt més íntim i va consistir en l’encesa d’un parell d’espelmes i un breu discurs a càrrec dels president dels Castellers, Carles Artola. Les espelmes es van dipositar a sobre de la placa en record de Calatayud que hi ha a l’alçada de la plaça de Josep Tarradellas, en el cantó Viladecans de la Rambla.

L’encesa de dues espelmes i no una té una trista explicació, i és que precisament ahir es va conèixer la mort d’Albert Massana, membre dels Castellers i, també com ho va ser en el seu dia Calatayud, regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Gavà.

Artola va definir el dia d’ahir com a “molt dolent” ja que “se’ns han ajuntat dos fets molt desgraciats, són dues desgràcies que han coincidit en el temps”. Artola, comentant el traspàs ahir de Massana, va destacar que “és una noticia sobtada perquè una persona amb 57 anys és jove i un no s’espera aquestes coses”.

Artola posa de manifest que aquest petit homenatge que es repeteix cada any “serveix per recordar no només la mort de Calatayud, sinó per recordar també que la colla ha de seguir endavant, que aquell malaurat accident, que va ser per portar una xarxa de seguretat per permetre que la colla millorés en els seus castells, va trencar les il·lusions que hi havia llavors”.

El president dels Castellers recorda, però, que “la vida ha continuat, hem seguit fent castells, però sempre tenint en ment aquell dia per recordar que en els moments durs sempre es surt endavant”.

A l’acte d’homenatge va assistir l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, acompanyada per la tinenta d’alcalde de Cultura, Ester Zamorano.

Jordi Calatayud