El grup va estrenar l'obra “Malas acciones”, segon premi del Paraules en escena de 2019
El grup va estrenar l'obra “Malas acciones”, segon premi del Paraules en escena de 2019

El Dia Mundial del Teatre se celebra cada any el 27 de març i va ser creat per Institut Internacional del Teatre (ITI) l’any 1961. El seu objectiu principal és donar a conèixer el que representa el teatre per a la cultura a nivell mundial.

A Gavà, un dia després, dilluns 28 de març, es va celebrar l’efemèride amb la representació, per part del Grup Teatral Eramprunyà, de tres obres que van estar guardonades en les darreres edicions del concurs d’escriptura dramàtica “Paraules en escena”.

Les obres que es van representar davant un públic que va omplir la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal, van ser: “Malas acciones”, de Maria Isabel Andrade Ortega, segon premi en l’edició de 2019; “Convencions”, de Josep Maria Diéguez de Jaureguízar, segon premi en 2020; i “Els suïcides”, d’Eva Moreno Bosch, primer premi de 2020.

Les tres són obres curtes de micro-teatre que, en els darrers dos casos, ja les van representar el passat 29 d’octubre a l’Espai Maragall. Així ho va explicar el director de la companyia, Joan Carles Maldonado, abans de l’inici de les representacions “Per celebrar el Dia del teatre farem un acte on representarem dos de les obres que ja havíem estrenar a l’octubre i com a primícia una de nova “Malas acciones” que mai l’havien fet”.

En la posada en escena d’aquesta obra, dirigida i adaptada pel Grup Teatral Eramprunyà van comptar amb la col·laboració de l’alumnat de 4t d’ESO del col·legi Immaculada Concepció.

Segons Maldonado per portar les tres obres a l’escenari de la Biblioteca han fet un treball d’adaptació tant d’escenografia com del llenguatge. El proper treball de la companyia està relacionat amb l’obra del Paraules que va guanyar la darrera edició: “Hem rebut l’encàrrec per adaptar-la, però encara no l’ha hem llegida, és una incògnita de moment per a nosaltres”.

La tinenta d’alcaldessa de l’Àmbit de Benestar, Educació i Cultura, Ester Zamorano, va anunciar que en breu es convocarà una nova edició del Paraules en escena que té com un dels aspectes més destacats, a part de la dotació econòmica, la representació de les obres guanyadores per grups de teatre amateur gavanencs.