Critèrium de Llançaments
La Bòbila, preparada pel Critèrium de Llançaments (Foto: cortesia Club Atletisme Gavà)

L’Estadi Municipal La Bòbila va acollir els passats 15 i 16 d’agost el VI Critèrium de Llançaments Ciutat de Gavà – Memorial Emiliano Moro. L’esdeveniment esportiu, organitzat com sempre pel Club Atletisme Gavà, es va celebrar sota estrictes mesures de protecció anti-Covid-19, entre les quals hi havia un rigorós control d’accés ajustat a la normativa vigent.

Les disciplines de llançament que es van disputar en aquest Critèrium van ser les de javelina, martell, pes i disc. El Club ha destacat l’actuació de la atleta local Laura Redondo (FCB), que va llançar el martell a 65,78 metres. També les de José Javier Ortega (FCB), que ve fer 16,20 metres en pes, i Aaron Solà (AAC), que va marcar 50,98 metres en disc. A la categoria màster cal destacar l’actuació de Beata Betlej (CA Palafrugell-GiCB), que va millorar el rècord d’Espanya W50 de llançament de martell de 3 kg. amb un registre de 41,43 metres.

Dels atletes del Club Atletisme Gavà, l’entitat organitzadora destaca l’actuació dels atletes Víctor Peso al martell de 6 kg., amb un llançament de 44,15 metres; Anne Gomez al martell de 3 kg., amb 29,85 metres; David Ferrer al pes de 5 kg., amb 10.79 metres; i Roger Morales amb 33,61 metres al disc d’1,5 kg.

Des de l’entitat gavanenca es valora molt positivament la celebració d’aquest Critèrium ja que “va portar una mica de normalitat a la vida esportiva de la ciutat en ple mes d’agost”. Més encara tenint en compte que, tal i com assenyala el Club, aquest esdeveniment “complementa altres competicions que desenvolupem habitualment al llarg de l’any i que aquest 2020 no hem pogut portar a terme a causa de la pandèmia, com ara el Cros “Ciutat de Gavà”, el Trofeu Promoció – G.P. Fira dels Espàrrecs, el Meeting de Veterans “Ciutat de Gavà”, o més recentment la Reunió de Velocitat “Ciutat de Gavà” o el Gran Premi de Marxa “Ciutat de Gavà”, entre d’altres”.

Aquesta sisena edició ha estat, d’altra banda, la primera en la que s’ha homenatjat al recentment desaparegut Emiliano Moro, que ens va deixar tot just al principi del període de confinament.