Circuit Català
Una de les participants en aquesta primera jornada del Circuit Català d'Atletisme (Imatge: Mikel Adell)

Satisfacció en el Club Atletisme Gavà després de la jornada d’atletisme que el passat dissabte va acollir l’Estadi Municipal La Bòbila, on es va celebrar la primera de les quatre jornades del Circuit Català de Velocitat i Tanques, Salt i Llançaments. Bernat Peso, president de l’entitat, ens ha explicat que “tota la jornada va anar força bé i va ser molt fluida, un aspecte important tenint en compte l’alt nombre d’atletes que hi participaven”.

S’ha de tenir en compte, en aquest sentit, que a La Bòbila es van aplegar uns 700 atletes, una dada que ajuda a valorar l’èxit organitzatiu assolit pel Club Atletisme Gavà. “Només vam tenir un petit retard de 15 minuts en l’hora d’inici, però amb tanta gent que hi havia crec que va ser un problema molt petit, estem molt contents”. De fet, Peso destaca que el club “ja està avesat darrerament en aquest tipus d’esdeveniments, i la veritat és que la gent ja té molt de la mà el funcionament i la mecànica de participació. Els atletes ja saben com funciona tot, saben que són molts i col·laboren molt, i això fa que tot funcioni molt bé”.

Respecte a les marques, va haver-hi un parell d’atletes que van estar a punt de fer mínimes pel Campionat d’Europa que se celebrarà a Roma, però finalment no va poder ser. En un cas pel fet que, en llançaments, les marques no són vàlides amb un vent superior a 2 metres per segon i la distància es va aconseguir amb un vent de 2,7 metres per segon. I l’altre cas va ser en tanques on una atleta es va quedar a dues mil·lèsimes de la mínima. Tot i això, Peso destaca que al club estan molt contents, ja que “a la gent li agrada molt La Bòbila perquè és una pista molt ràpida per poder agafar velocitat”.

El president del Club Atletisme Gavà també ha tornat a mostrar la seva satisfacció per la confiança que la catalana diposita en ells a l’hora d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments: “La Bòbila és una pista que està molt ben situada en el calendari català i la federació està molt contenta amb les instal·lacions, l’emplaçament, la ciutat i els accessos. La gent ve a Gavà molt confiada i contenta perquè ja saben el que es trobaran, saben com funcionem”.

Hi ha un desavantatge, és cert, i és que La Bòbila “és una instal·lació urbana, però no es pot fer res amb això i costa que el tema de l’aparcament vagi fluid”. És per aquest motiu que Peso vol “demanar disculpes als veïns, ja que en dies com aquest, amb 700 atletes a la pista, ens trobem amb molts vehicles al voltant de La Bòbila cercant lloc per aparcar. Tot i això, sabem que la gent que viu a prop ho tolera molt amablement”.