Ciutadans contra la ocupació i amb la vivenda social
Francisco Gavilán, regidor de Ciutadans a Gavà.

El grup municipal de ciutadans a Gavà presentarà una declaració política en el proper, que se celebrarà dijous vivent, per demanar que “s’actuï enfront l’emergència que, en matèria d’habitatge, pateix la nostra ciutat i contra l’ocupació il·legal”.

El text demanarà “la retirada del decret llei 1/2020 aprovat pel Parlament” perquè, al seu entendre, “atorga més drets als ocupants que als propietaris que paguen els seus impostos” . També s’insta al govern central a que “estableixi, de forma permanent, el fons socials d’habitatge sorgit de les entitats financeres per tal de fer possible que tothom tingui un sostre”.

El regidor de Ciutadans a la nostra ciutat, Francisco Gavilán, lamenta que “molts partits només destaquen el punt de la Constitució que parla del dret a una vivenda digna i adequada per blanquejar el moviment ocupa, per criticar la carta magna o per no fer les polítiques socials necessàries i obvien la part que expressa que els poders públics promouran les condicions necessàries i elaboraran normatives per garantir aquest dret, el pagament d’impostos i l’atac a l’especulació immobiliària”.

En la moció, el grup defensarà l’habitatge públic tot recordant que “no s’ha complert la llei catalana del 2007 que establia que en 20 anys calia fer un 15% d’habitatge social”. Segons Gavilán, “passat tot aquest temps, durant el qual hem tingut governs de tots els colors, només s’ha materialitzat un 2%”, la qual cosa “no és de rebut” i reclama que “el compliment la llei”, entre d’altres coses, “perquè contribuiria a la baixada general dels preus dels lloguers”.

Des de Ciutadans denuncien que “l’ocupació comporta greus conseqüències” i posen com a exemple “el cas d’una màfia que, després d’inundar el pis, es va veure afectada l’estructura de bona part de la finca, fins al punt que la família que vivia a sota va haver de marxar de casa. Fins dos anys més tard no es va poder fer fora als ocupants”.

En el cas Gavà, Francisco Gavilán explica que “a la Rambña hi han un parell de pisos ocupats i les cases dels números 26, 28 i 30, la majoria de les quals, generen problemes de convivència i baralles” també assegura que “veïns de les places de Catalunya i de Magdalena Tries i del barri de Bòbiles s’estan organitzant per evitar ocupacions en les seves comunitats” i que “a la platja també hi ha casos, com el d’un ocupa que va demanar fins 3000 euros per marxar”.