Ciutadans demana a la ciutadania que es descarregui Radar Covid

El portaveu de Ciutadans a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, ha fet una crida a la ciutadania per tal que “es descarregui al mòbil l’aplicació Radar Covid, del Ministeri de Sanitat, activa a Catalunya des del 27 d’octubre”.

Ibáñez precisa que es tracta d’una eina a l’abast de tothom, gratuïta i molt senzilla de fer servir, ja que només s’ha de baixar al mòbil i resulta de gran utilitat per poder saber si hem estat en contacte amb algun contagi i poder fer el rastreig pertinent que permeti frenar la velocitat de propagació del coronavirus”.

El líder de Ciutadans a la nostra ciutat ha recordat que “en el Ple de dijous passat, ja vam demanar a l’equip de govern que fes publicitat de l’app per tal que la població la conegui i en faci ús, d’aquesta manera les persones podran saber si han estat en risc, posar-se en contacte amb el seu centre de salut i fer-se el pcr”. Per a Ibáñez, la reacció ràpida és clau “perquè ja sabem que qualsevol persona, sense saber-ho perquè potser no té símptomes, pot transmetre el virus als qui té més a prop, que justament són els qui més s’estima”.

Miguel Ángel Ibáñez creu que “cal que tots posem de la nostra part per tal que això duri el menys possible i puguem afrontar, tot seguit, la crisi econòmic i social que tindrem a sobre”.

L’aplicació mòbil Radar COVID per al rastreig i detecció de contagis per coronavirus ha entrat en funcionament a Catalunya i s’afegeix a les eines de vigilància per a frenar la pandèmia.

Radar COVID empra tecnologia bluetooth de baix consum i funciona de manera completament anònima; una vegada instal·lada en el telèfon mòbil, permet comunicar, sempre preservant la privacitat, els diagnòstics positius i el possible contacte mantingut amb una persona infectada.

Així, un sistema genera codis per tal que els qui donin positiu en un test i tinguin descarregada l’aplicació al mòbil puguin informar, de manera anònima, a la resta de persones amb les quals hagin estat en contacte i que també siguin usuàries d’aquesta “app”.

Descàrrega per a Android

Descarrega per a iOS