Ciutadans demana que es resolguin els col·lapses circulatoris a la C-245
Francisco Gavilán

El grup municipal de Ciutadana a Gavà ha fet unes declaracions a la premsa local per denunciar “la col·locació dels darrers semàfors a la C-245” perquè, asseguren que “lluny de ser útils provoquen greus col·lapses circulatoris”.

El portaveu de la formació, Francisco Gavilán, precisa que “és incomprensible que s’hagin habilitat fins a 9 semàfors per regular el trànsit en una rotonda on abans el trànsit era fluid” i que “des de que funcionen provoquen un embut amb llargues cues que arriben fins al passeig Maragall, la Zona industrial i fins i tot a Viladecans. Els veïns es queixen, i amb raó, i pensem que cal fer un estudi seriós i resoldre-ho aviat i de manera eficient, i no com veiem que estan funcionant ara amb el sistema d’assaig-error”.

Gavilán precisa que “ja fa temps que em queixo del resultat de les obres de la carretera perquè veig que se segueix inundant i que els contenidors estan mal posats, ocupant les terrasses des locals, i en alguns casos, com els col·locats al carrer de Rius i Taulet, impedeixen el pas perquè cal un mirall per accedir a la carretera”.

L’Ajuntament també demana solucions

A través de les xarxes socials l’Alcaldessa de Gavà Gemma Badia ha assegurat que no pot admetre que “una rotonda que anava fàcil i fluida es converteixi en un problema de retencions. Esperem reacció ràpida”.

En un altre tweet, el tinent d’alcalde de Manteniment i Qualitat de l’Espai Públic i els Barris, Èric Plaz,a ha concretat que es vol que “es canviï l’actual sistema semafòric per un a demanda per la bici i el patinet” i que “fins que estiguin instal·lats, es posi un sistema semafòric segur en àmbar”. També reclama “que s’obri de manera immediata el carril bici , que finalitzi de manera immediata el que resta d’obra, especialment les millores pendents en els carrils bici” i que “la Generalitat posi fi als endarreriments i els ciutadans puguin començar a gaudir d’aquest nou eix”.