Ciutadans proposa accions enfront la crisi sanitària
El portavoz del grupo municipal de Cs, Miguel Ángel Ibáñez

El portaveu de Ciutadans a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, ha volgut deixar clar que “tot i el confinament, des del nostre grup municipal seguim treballant per la ciutat amb preocupació i molt d’interès per conèixer amb detall l’abast del problema”, assegurant que “es tracta d’un moment molt complicat on la salut de les persones ha de ser el primer, però on cal treballar també per minimitzar, en la mesura del possible, els efectes de la gran crisi econòmica que vindrà”.

Ibáñez ha precisat que “en la passada junta de portaveus virtual, celebrada dimecres, vam fer diverses preguntes i propostes a l’equip de govern, com la xifra de positius i de morts, amb un especial interès en l’afectació en residències i entre el funcionaris de l’Ajuntament”. Així mateix, va preguntar “per la desinfecció que, fins dimecres, quedava pendent de fer en una de les residències”, ja que entén, “és quelcom molt important”.

Ciutadans, recorda que “en la penúltima junta vam preguntar si la Generalitat limitaria els preus dels enterraments, i veiem que no han respost”. Així mateix, i com a gest amb tots els qui han perdut a algú, Ibáñez va proposar a l’equip de govern “l’anul·lació de l’increment del preu públic de conservació anual del cementiri municipal, assumpte que ens van dir que estudiarien”.

Sobre el material de protecció, Ibáñez va preguntar sobre si “s’havia rebut el nou enviament de Diputació de mascaretes i tests de diagnosi ràpids”

Seguretat ciutadana i control als mercats

Ciutadans va preguntar sobre el nombre de denúncies interposades durant aquests dies a persones i empreses per saltar-se el confinament, xifra que, tot i no desvetllar, assegura “ens va sorprendre per l’elevada que era” i que demostra que “molta gent no és conscient del perill que hi ha”. També va voler saber “quants agents de la Policia Municipal, per ser de risc, estan de baixa, i quina afectació suposa en el servei”.

D’altra banda, valora en positiu, que “des de la passada reunió s’hagi respost a la nostra petició de control d’aforament als mercats amb presència de conserges i agents cívics als accessos”.

Suport als autònoms

Ibáñez explica que “estem molt preocupats pel petits comerços i autònoms, i per aquesta raó vam preguntar quines mesures fiscals i econòmiques es tirarien endavant. Ens van dir que s’han aprovat, per decret, unes subvencions a micropimes i autòmons per tal que puguin fer front a les despeses fixes durant el confinament. També ens van confirmar que no es giraran quotes a les concessions municipals”.