L'alcaldessa, Gemma Badia, va agrair el treball, dedicació i entusiasme de tots els sector implicats en la Fira
L'alcaldessa, Gemma Badia, va agrair el treball, dedicació i entusiasme de tots els sector implicats en la Fira

L’Espai Maragall va acollir, ahir a la nit, la cloenda del Temps d’Espàrrecs i la Fira que, a més de fer balanç de quinze dies d’activitats, va servir per lliurar els premis als restauradors que van servir més tapes a GastroGavà i als millors aparadors.

L’acte va estar conduit per Mateo Vergara i els assistents van gaudir a les actuacions de les dues actrius del grup Improshow i la música del grup de rumba catalana Micu.

Durant el cap de setmana de Fira els restauradors que van participar a l’espai gastronòmic van vendre 16.551 tapes. La tapa més venuda va ser la del restaurant Sunset Burger/Sunset Pastisseria, la segona la presentada pel restaurant Karbón Urban Grill  i la tercera la del restaurant Mar de Pins.

En finalitzar l’acte el propietari del Sunset, David Amores Serra, va explicar als mitjans de comunicació municipal la seva satisfacció pel premi: Ha estat un cap de setmana duríssim , però estem supercontents i agraïm moltíssim el premi” i va repartir elogis per a tothom, “ha estat un èxit de part de tots els restauradors a més l’organització ha estat meravellosa. La rebuda per part de la gent de Gavà i tots els visitants que han vingut de fora ha estat fantàstica. Els pagesos s’ho treballen tots els anys i aquest, el del 90 aniversari ha estat increïble”.

Pel que fa al concurs d’aparadors el primer premi va recaure en Allende los mares dotat amb 300 euros en vals per gastar en els establiments associats a WOW Gavà, el segon amb una dotació de 200 euros se’l va endur l’establiment Amadeo Payá, i el tercer que va rebre un val de 100 euros va estar per Righetti Forners.

La propietària de Allende los mares, la botiga de l’Illa, Belen Allende, ens explicava als mitjans que havia rebut el premi “amb molta sorpresa i alegria perquè és la segona edició del concurs d’aparadors i l’any passat també el vaig guanyat. És una feina pensant molt en la tradició, amb els pagesos, faig servir sempre material que sigui sostenible, tots els espàrrecs que utilitzo sempre son naturals, les fotografies també son del camps de Gavà i intento explicar el que és la tradició. De fet hi ha molta gent que es para i pregunta”.

En aquest acte també es va donar a conèixer que s’havien venut més de 1.500 kg de verdures al Mercat de pagès i 650 manants d’espàrrecs.

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella,  es va mostrar molt satisfet i orgullós del treball i implicació dels pagesos: “Ha sigut un Temps d’Espàrecs fantàstic, una Fira d’Espàrrecs encara més que fantàstica. Després de dos anys jo tenia por, pensava que això costaria més d’arrancar, però ha estat un èxit total. De veritat que estic molt orgullós de vosaltres, i dels nets, els fills dels pagesos, que no fan de pagès però estan per la Fira i aquesta tradició és molt bonica”. Pañella acabar amb un anunci: “Des d’ara comencem a pensar el que farem l’any vinent”.

L’alcaldessa, Gemma Badia, va remarcar l’èxit de la programació del Temps d’Espàrrecs i de la Fira de la qual va destacar que “ha estat extraordinàriament productiva” en tots els aspectes gràcies al treball, dedicació i entusiasme de tots els implicats. Badia va ser molt explicita en assegurar que  “ho hem petat, ho han petat els pagesos, els restauradors, els comerços, les entitats, els concerts, l’ambient, la gent tenia moltes ganes de sortir”. I és que, segons l’alcaldessa “tots tenim ganes ja de trencar amb aquest pessimisme, amb aquestes noticies. La realitat esta allà l’hem d’acceptar i l’hem de lluitar i estar presents, però també tenim dret a gaudir. Crec que aquest espai ha estat un espai molt important perquè va servir per oblidar-nos de moltes preocupacions”.

Més enllà de posar de relleu la importància de que la Fira és recuperi “amb aquesta força”, l’alcaldessa va assegurar que “volem que es renovi i crec que el cartell també ha significat un punt de renovació perquè hem aconseguit un punt més: la participació de la gent jove. Hi ha hagut molta gent jove que ha participat, que ha entrat a la Mostra, que ha volgut tastar les tapes. Això vol dir que ho estem fent molt bé i penso que tot això s’ha de posar en valor”.

L’acte va cloure amb els presents ballant, cantant i celebrant que la Fira ha celebrat 90 anys en molt bona forma i molta història per escriure.