Arrenca el Temps d’Espàrrecs 2022
Un dels moments de la festa Tik Tok

Gavà ha donat el tret de sortida al programa Temps d’Espàrrecs. L’esdeveniment va tenir lloc divendres a la tarda, a la plaça Jaume Balmes, amb una festa amb música, ball, obsequis i una Mega Tiktok, o el que és el mateix, una gran coreografia organitzada per l’Ajuntament amb la qual han volgut “refermar el caràcter participatiu de la iniciativa” i “animar a la ciutat a viure-la amb intensitat”.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, recordava que “aquesta acció, que va néixer durant la pandèmia com una via per viure la fira que no es podia celebrar per culpa de les restriccions, s’ha convertit en una oportunitat per reforçar la promoció de l’espàrrec, especialment a través de l’oferta gastronòmica i també fomentant la compra directa de manats”. Badia considera també que “amb totes les activitats organitzades, des d’ara, i en els propers 15 dies, es posarà en valor una tradició que, enguany, celebra el 90 aniversari i que, donada la situació de la que venim, afrontem amb moltes ganes perquè podrem viure-la al carrer, compartint l’alegria amb els amics i la família”.

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, assegurava que amb aquest previ de la fira es contribueix a “reforçar la promoció de l’espàrrec, el producte estrella del nostre conreu, que aquesta temporada destaca per laseva bona qualitat” i precisava que “fer més estreta la col·laboració amb la restauració és fonamental, perquè ambós sectors ens necessitem mútuament”

Val a dir, que el pròleg d’aquest inici la marcat també la presència de l’espàrrec al Mercat de la Boqueria, i un panera de verdura fresca.

GastroGavà a la carta

L’Espàrrec de Gavà també es podrà assaborir, fins al 8 de maig als 15 restaurants participants en el format GastroGavà a la carta

Es tracta d’A Rolete, Al Karbón Urban Grill, Anhel, Cafè Teatre, Catalina, El Far de l’Illa, La Pineda, Lancaster Beach Club, Major 36, Mar de pins, Margú, Masia Solior, Mise en Place, Nostra Pizza i Tasta’mm Burger & Gin, junt amb les recomanacions vinícoles dels cellers La Vinya i Bacu’s.

90 anys de Fira d’Espàrrecs

Dins el Temps d’Espàrrecs, que es desenvoluparà fins al 8 de maig, s’hi encabeix la 67a Fira d’Espàrrecs, l’últim cap de setmana d’abril, una mostra que esdevindrà especial, ja que, a més, es compleixen 90 anys des de la primera Fira, l’any 1932. Durant tot el cap de setmana, Gavà s’omplirà de música, jocs familiars, espectacles i tradició. La Mostra Agrícola serà, una edició més, l’ànima de la Fira, amb els lots d’espàrrecs i les paneres artístiques (tant de verdura fresca com de llavors) i les paneres de verdures. Com a novetat, aquest any a la mostra hi haurà un espai dedicat als “90 anys de Fira”.

Divendres 29 d’abril obriran les portes la mostra comercial i artesanal i GastroGavà. La Fira també donarà a conèixer de primera mà el teixit associatiu de la ciutat i les seves activitats i projectes de la mà de la Mostra d’Entitats que, dissabte i per primera vegada, se celebrarà en el marc de la Fira.