Club Atletisme Gavà
El Club Atletisme Gavà puja a la categoria B del català de clubs (Foto: Sonia Fernández)

El Club Atletisme Gavà ha aconseguit l’ascens a la categoria B del català de clubs organitzat per la Federació Catalana d’Atletisme. L’entitat gavanenca ha pogut pujar de la categoria C a la B després de la seva participació en el recent Campionat de Catalunya de Clubs que s’ha celebrat a Mollet del Vallés els passats dies 11 i 18 d’abril. En aquest campionat s’han disputat diverses disciplines d’atletisme com ara distància, salt d’alçada, triple salt, llançament de disc, o llançament de javelina.

Bernat Peso, president del club, ha assegurat que aquest ascens “és molt important perquè durant tres o quatre anys seguits hem estat en la fase final però no havíem acabat mai d’aconseguir l’ascens. Finalment aquest any sí que hem anat a aquest play off final i hem pogut cristal·litzar l’esforç, així que estem molt contents”.

Peso a més destaca que amb aquest ascens de categoria “es demostra, amb l’esforç de tots els nostres atletes, que tenen un alt nivell que, de vegades, està present a nivell individual però faltava demostrar-ho a nivell col·lectiu”.

L’ascens s’ha certificat en aquest campionat on han participat 34 clubs repartits en tres grups de 8 i un de 10. El club gavanenc va disputar el campionat en un dels tres grups de 8 equips i hi van prendre part una trentena d’atletes de l’entitat gavanenca.

El club gavanenc va acabar en tercera posició després de la primera jornada amb 325 punts, però a la segona es van esforçar fins i tot “cobrint alguna carència amb atletes disputant proves gens habituals per ells, un gest que hem d’agrair perquè, per exemple, velocistes han fet fons i no són les seves especialitats, potser no han pogut rendir al més alt nivell però és el que el club necessitava per poder puntuar”.

L’esforç dels atletes gavanencs va permetre que finalment acabessin en segona posició del seu grup per darrere del Vic, que va quedar primer, i en estreta lluita amb el tercer classificat, el Penedès. En la segona jornada, els gavanencs van arribar als 375 punts, el que fa sumar un total de 700 punts en tot el campionat.

Aquest campionat és l’absolut de clubs a Catalunya i es disputava en categoria masculina i femenina, sumant-se després els punts de les dues categories. Els dos primers classificats a cada grup pujaven de categoria, mentre que els dos darrers baixaven. Per sobre de la categoria B, que és on el Club Atletisme Gavà disputarà la propera temporada 2022, només n’hi ha una, la categoria A.