Talent a les Aules
Comença la fase de mentoratge de grups del Talent a les Aules

El concurs Talent a les Aules ha entrat ja en la fase de mentoratge. Al llarg de tot el que queda de febrer i del mes de març els mentors es reuniran cadascun d’ells amb els grups que tenen assignats, són en total 12 a Gavà i 12 a Viladecans. En aquest temps ajudaran als alumnes a completar el seu projecte d’empresa per veure si passen a la gran final en la que només arribaran 12 projectes, 6 de Gavà i 6 de Viladecans.

Aquest matí ha tingut lloc a l’Institut Bruguers una de les primeres trobades entre alumnes i mentors. D’una banda, els joves Ainhoa Navarro i Joel López, i de l’altra Pilar Blasco, que és directora de màrqueting d’Ascaso.

El projecte d’Ainhoa i Joel consisteix en una aplicació en la que gent que no és fotògrafa professional pot publicar les seves fotos, allà la gent votaria les més boniques i a partir d’aquestes es fabricarien bosses o samarretes, per exemple. La meitat dels beneficis revertirien en la pròpia empresa i l’altra meitat a ONG’s per ajudar al medi ambient. La idea sorgeix arran de que “el nostre hobby és la fotografia i en només una hora de classe vam plantejar la idea i vam decidir tirar-la endavant”, ens explica l’Ainhoa. A més, “volem que la gent utilitzi aquesta aplicació per tal que la gent mostri les seves fotos a més públic a banda d’amics o família”, matisa Joel.

Quan els hi van explicar a classe el que era el Talent a les Aules no ho tenien gaire clar, però: “Ens va costar una mica perquè havíem de pensar una idea que relacionés una cosa que ens agradi, com en aquest cas la fotografia, amb algun aspecte de caire social, és realment molt complicat”.

Pilar Blasco ha assegurat que el projecte li agrada molt i que l’Ainhoa i el Joel “són dues persones amb moltes ganes de fer coses, que és l’interessant en aquest moment amb la situació que estem vivint tant a nivell econòmic com social, i la veritat és que estic molt contenta en veure com la gent jove es preocupa per fer coses i té idees d’emprenedoria, és molt satisfactori”.

En el cas d’Ascaso, el recolzament a un projecte com Talent a les Aules està molt clar: “Creiem que s’ha de recolzar el talent en qualsevol àmbit i que hem de motivar als joves a pensar i a fer coses, són la nostra força i el nostre futur”.