Talent a les aules
Arrenca la cinquena edició del talent show Talent a les aules

Avui s’ha presentat a l’Atrium Viladecans la cinquena edició del talent show Talent a les aules, una iniciativa dels ajuntaments de Gavà i Viladecans que té l’objectiu de potenciar el talent emprenedor entre la joventut de la nostra ciutat. El programa va adreçat als estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat, i Cicles Formatius de grau mitja i grau superior, matriculats en qualsevol centre educatiu de Gavà i Viladecans, tant públic com concertat o privat.

En total hi han assistit a aquesta gala inaugural uns 1.700 joves, segons fonts de l’organització. Els estudiants s’han repartit en dues sessions on han rebut diverses xerrades sobre emprenedoria i se’l ha animat a participar en aquesta iniciativa.

Els joves que vulguin participar en el Talent a les aules 2020 han de formar grups de dos membres i pensar en una idea de negoci que sigui innovadora, creativa, i que pugui ser viable. D’entre tots els projectes s’escolliran els 24 millors, 12 de Gavà i 12 de Viladecans. A cadascun d’aquests 24 equips seleccionats se’ls assignarà un mentor, que serà un empresari de la seva localitat i que serà qui ajudarà i orientarà als joves per elaborar el seu pla d’empresa. Finalment hi haurà dues semifinals, una a cada municipi, on s’escolliran els sis millors projectes de cada ciutat.

D’entre aquestes 12 propostes, un jurat professional del món de l’empresa i l’emprenedoria escollirà quatre guanyadors del tercer premi, dos equips guanyadors del segon premi, i un equip guanyador del primer premi. El tercer premi consisteix en la participació al Barcelona Entrepreneur Experience Day; el segon és un viatge de tres dies a Brussel·les per visitar institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria; i el primer premi és un viatge de cinc dies a Silicon Valley, a San Francisco.

Talent a les aules
Així de ple estava l’Atrium Viladecans aquest matí en la presentació del Talent a les aules 5

A aquesta sessió inaugural hi han assistit els alcaldes de Gavà i Viladecans, Raquel Sánchez i Carles Ruiz respectivament. Sánchez, en els seu discurs inaugural, ha volgut destacar als alumnes que aquest “és un projecte que recordareu, ja ho veureu, és un projecte fantàstic i nosaltres ens sentim molt orgullosos d’ell, el pas dels anys ens ha demostrat que no ens equivoquem perquè vosaltres a l’acabament de l’experiència ens dieu tot el que heu après”.

Sánchez ha posat de manifest que el Talent a les Aules permet als joves participants “treballar idees conjuntament i, sobretot, tenir la mirada posada en el vostre futur, en les vostres capacitats, i en totes les possibilitats que teniu per davant”.

L’alcaldessa de Gavà, per últim, s’ha dirigit als joves en aquests termes: “Aprofiteu aquesta oportunitat, mai deixeu de pensar en els vostres talents, i tingueu en compte que darrere d’això pot haver o no èxit, però si no n’hi ha i les coses no surten bé a la primera llavors s’intenta a la segona, que és precisament el que intentem transmetre a través d’aquest projecte”.

Carles Ruiz, de la seva banda, ha incidit en la mateixa línia destacant que “és una oportunitat per tal que us ho passeu bé aprenent i treballant, però també per descobrir les capacitats que teniu, que podeu fer moltíssimes coses que, amb una petita guia, podeu fer-les realitat amb el Talent a les aules ”.

Talent a les Aules és un talent show que va néixer a Gavà amb el nom de Gavà Talent Factory en la seva primera edició, que va tenir lloc l’any 2014. Ja en la segona, l’any 2017, es va incorporar la ciutat de Viladecans i va passar a anomenar-se Talent Factory. Aquesta és, per tant, la quarta edició que es realitza conjuntament entre Gavà i Viladecans.