Concentració contra el projecte de reforma de l’avinguda Eramprunyà
Concentració contra el projecte de reforma de l’avinguda Eramprunyà

Desenes de persones es van concentrar aquest dissabte al matí a la plaça Catalunya per expressar el rebuig al projecte de reforma de l’avinguda Eramprunyà plantejat per l’Ajuntament de Gavà. La protesta estava organitzada per la plataforma veïnal creada amb “la intenció de frenar aquest pla” perquè segons el seu representant, Alfonso Portillo, “no respon a les necessitats del barri”.

Portillo assegura que “estem a favor de la mobilitat sostenible i de la reducció de la contaminació però no de la manera que es proposa ara perquè perjudica veïns i comerços, i de retruc, a altres zones del voltant. Nosaltres volem una remodelació que aporti solucions als problemes reals de la gent i amb el consens de totes les parts. Exigim que no es perdi cap plaça d’estacionament i que, en la mesura del possible, s’en creïn de noves per satisfer les necessitats actuals. També reclamem que es mantinguin els dos sentits de circulació actuals per tal de no congestionar el nucli urbà i que els comerços de la zona siguin indemnitzats per les pèrdues que patiran mentre durin les obres”.

Alfonso Portillo explica que “som molts els ciutadans que no estem d’acord amb aquest planejament, com ho demostra les més de 1000 signatures que hem aconseguit en pocs dies, amb 350 només avui, i que seguirem recopilant. Volem que ens escoltin, i per això, li hem reclamat al tinent d’alcaldessa, Èric Plaza, que  abans que acabi el mes de març ens presenti un nou projecte amb les condicions que hem expressat”.

Durant la concentració, on també s’hi van sumar tots els grups municipals de l’oposició, es va llegir un manifest i es va avançar que hi haurà més accions de protesta.