Marea Pensionista
Concentració estàtica de Marea Pensionista el dijous 4 davant l'Ajuntament (Imatge d'arxiu)

Marea Pensionista de Gavà ha convocat una concentració estàtica el dijous, 4 de juny, a partir de les 11 del matí, a la plaça de Jaume Balmes, davant de l’Ajuntament de Gavà. És una acció que, segons ens ha explicat el portaveu de l’entitat, Manuel Francisco Sandoval, “altres Marees faran al davant dels seus respectius ajuntaments, que durarà com a màxim 15 minuts, i en la que cada persona estarà a una distància aproximada de dos metres i portarà un petit cartell amb diferents reivindicacions com ara l’exigència de pensions mínimes o pensions públiques”.

Sandoval ens ha confirmat que a la concentració assistiran membres de les plataformes Salvem Can Sellarés i Salvem el Calamot – Aturem el Pla de Ponent. El portaveu de Marea Pensionista té clar, en aquest sentit, que “els moviments socials com aquests són una eina important que hem de fer servir en qualsevol moment”.

L’objectiu de l’entitat a l’hora de plantejar aquesta concentració és ben clar: “Hem de seguir lluitant per les 10 reivindicacions del nostre decàleg ja que fins ara només s’han aconseguit dues d’elles i la pandèmia no ha fet altra cosa que agreujar la situació. Volem sobretot conscienciar a la gent de que cal seguir lluitant, volem que cadascú expliqui al seu barri el que està passant amb aquesta pandèmia”.

Sandoval creu que la pandèmia del coronavirus ha posat de relleu problemàtiques que ells porten molt de temps denunciant. Per exemple, cita la qüestió de “les residències d’avis, de fet fa temps vam fer una xerrada amb experts a la qual va venir poca gent. També fa temps que parlàvem de les ajudes de viudetat, ara ha millorat una mica el tema però segueix sent un problema que està vigent a l’actualitat”.