atletisme
Cartell del Control d'Atletisme que es farà dissabte 20 a La Bòbila

El Club Atletisme Gavà organitza el dissabte 20 a l’Estadi Municipal La Bòbila el primer Control d’Hivern de Gavà (Baix Llobregat). Òbviament, el control es portarà a terme sota les preceptives mesures de seguretat que imposa l’actual situació de pandèmia, mesures que de fet el club ha publicat en la normativa general que regirà l’esdeveniment.

El control està integrat dins del calendari de la Real Federación Española de Atletismo, i les disciplines que es disputaran seran les de velocitat en diverses distàncies (60, 200, 300, 600, 800 i 1.000 metres), Triple, Llargada, Perxa, Alçada, Martell i Disc.

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ha destacat que els atletes “ja estan competint tot el mes de gener i febrer perquè som un esport que, per poder competir a nivell nacional, hem de fer unes marques mínimes, així que s’han programat tots els controls que ha estat possible per tal que els atletes puguin fer marques per anar al Campionat d’Espanya”.

La intenció original del club era inicialment “fer una mena de control més intern per evitar mobilitats, però això és difícil perquè prohibir l’accés als controls, més encara quan estan per puntuar marques mínimes, és molt complicat. Així que al final el que hem fet és, en principi, marcar que tenen prioritat els atletes de Gavà, després en segona instància els que són de la comarca, perquè no tenen restriccions de mobilitat, i finalment, si quedessin places lliures, es donaria accés als atletes de fora de la comarca”.

Entre les mesures que s’implementaran cal destacar que, tot i que l’estadi és obert, “hi ha un aforament màxim d’atletes en competició en pista, que són els més exposats de tots ja que no porten mascaretes mentre estan competint”. A més, es farà “el típic control sanitari a tothom que entri a l’estadi, és a dir, rentat de mans i presa de temperatura”, i a més “es recolliran les seves dades per si fos necessari posteriorment posar-se en contacte amb ells per qualsevol tema sanitari”. En total hi prendran part entre 2500 i 300 atletes que “evidentment mai estaran tots a l’hora en pista, les proves no són simultànies”.

Entre les presències més destacades, Peso ha volgut recordar que esperen que en llançament de martell hi participi Laura Redondo “que ara està en un bon moment de forma i esperem que trenqui el rècord d’Espanya, del qual ella està a només un metre, i esperem també que pugui fer la marca mínima per poder anar als Jocs Olímpics de Tokio d’aquest any, que és el seu objectiu d’aquesta temporada”.