Creu Roja potencia la distribució de productes bàsics

Creu Roja a Catalunya amplia i adapta la seva activitat per atendre més persones de la manera més eficient en aquesta nova fase de la pandèmia. Només durant la primera onada, prop de mig milió de persones van rebre’n ajuda de primera necessitat.

Es potenciarà la distribució d’aliments i altres productes de primera necessitat entre els col·lectius més vulnerables, a la vegada que es continuaran fent trucades de seguiment a gent gran i realitzant cribratges a les escoles, a més de l’obertura d’albergs per a persones en risc d’exclusió social i accions de sensibilització i prevenció.

L’organització fa una crida a incorporar més voluntariat davant l’agreujament de la crisi social i sanitària. Gairebé 5.000 persones s’hi ha sumat des de mitjans de març.

Creu Roja a Catalunya ha activat tots els seus membres, serveis i recursos per donar resposta a les necessitats d’aquesta segona onada de la pandèmia i ampliar i adaptar la seva activitat per atendre més persones de la manera més eficaç possible. Durant la primera onada, l’organització ja va donar suport a 485.863 persones en situació de vulnerabilitat.

En el marc de la segona fase del Pla Creu Roja RESPON, l’organització potencia la distribució d’aliments i altres productes de primera necessitat (higiene i farmàcia) entre els col·lectius més vulnerables, a més de continuar fent trucades de seguiment per informar i acompanyar persones pertanyents als col·lectius de gent gran i destinatàries dels projectes de Salut, especialment aquelles amb poca xarxa familiar i social.

A més, l’organització continua col·laborant amb les administracions públiques per fer front a aquesta situació a través de la realització de cribratges massius en les escoles, accions de sensibilització i prevenció entre la població general i gestió d’allotjaments d’emergència per a persones sense sostre.

Des del mes de maig, l’entitat ha repartit prop de 2,5 milions de quilograms d’aliments, més de 61.000 kits d’higiene i alimentaris i 18.641 targetes de prepagament per cobrir necessitats bàsiques. També s’ha sensibilitzat més de 80.000 joves per prevenir la COVID-19 en espais d’oci nocturns, entre d’altres accions.

Crida al voluntariat

Un cop més, el paper del voluntariat és crucial per poder fer front a aquesta onada i, per això, la Creu Roja fa novament una crida a les persones solidàries que vulguin implicar-s’hi en les accions humanitàries. Gairebé 5.000 persones de tot Catalunya s’han sumat des de mitjans de març a l’entitat, gracies a les quals s’ha pogut atendre directament més de 100.000 famílies en situació de vulnerabilitat social.