Cross Ciutat de Gavà
El Cross va tenir lloc al bosc de La Sentiu (Imatge: Club Atletisme Gavà)

Un 400 atletes van participar ahir diumenge en el XII Cross Ciutat de Gavà. L’esdeveniment esportiu estava organitzat pel Club Atletisme Gavà, i el seu president, Bernat Peso, ha valorat positivament com va sortir tot plegat: “La veritat és que estem molt contents, tot i que aquestes 400 persones és una mica menys de l’habitual degut al calendari, que està molt atapeït. L’habitual sol estar al voltant de les 700 persones, però el mateix dia hi havia altres competicions. Creiem que és bo que hi hagi tanta activitat esportiva, però també és cert que al final ens fem tots ombra”.

Peso assegura que “la valoració és bona, l’organització va ser molt bona, el temps que ens va fer va ser fantàstic, i la col·laboració entre el club i l’Ajuntament va ser rodona. L’únic però que li podem posar és el tema de la participació, 200 persones menys la veritat és que es nota, però això no ho podíem controlar. La resta va anar tot rodat i tot el que estava previst va funcionar, així que estem contents”.

Una de les intencions a l’hora de col·locar aquest Cross en aquestes dates és la de col·laborar amb les Festes d’Hivern de Gavà, però Peso ens explica que això “pot ser contraproduent perquè de vegades això implica que l’Ajuntament ha de fer un esforç addicional, els recursos són limitats, i estem molt contents de fer-ho per Sant Nicasi però ens agradaria que no s’hagués de fer aquest esforç. La col·laboració logística amb l’Ajuntament és perfecta, però una prova com aquesta al mig de les festes ha de mobilitzar molts recursos. De moment ho estem fent així i la nostra intenció és fer aquest Cross al voltant del mes de desembre, però ja veurem si en futures edicions hem de canviar o no les dates”.

En qualsevol cas, Peso garanteix que “nosaltres sempre col·laborarem en tot el que puguem, encara que l’Ajuntament canviï la data per tal d’optimitzar millor els recursos”.

A nivell organitzatiu, aquest Cross Ciutat de Gavà “és la competició que, com a Club, ens requereix més esforç. Organitzar qualsevol prova a fora de l’estadi suposa que ho has de portar tot, logísticament és molt més complicat, i tenim la sort de comptar amb el suport de l’Ajuntament, que és molt gran. Per exemple, ells han de gestionar tot el tema de la tarima del podi o de les tanques, i en canvi a l’estadi ho tenim tot allà i bàsicament es tracta només de treure’l i tornar-lo a guardar”.