Cs explica la seva abstenció als pressupostos

Cs ha convocat aquest matí la premsa local per explicar les raons de la seva abstenció en la votació del pressupost municipal del 2018 durant al sessió plenària celebrada aquests dijous. Els comptes, que van comptar amb el suport del PSC i del regidor de CiU, Ramon Castellano, va ser rebutjat per l’altre regidor d’aquest grup, Antoni Rafanell, i pels grup d’ERC i GSSP. Els populars, de la seva banda es van abstenir, així com Ciutadans, posicionament el seu, que va permetre que prosperessin. Segons el seu portaveu, Miguel Ángel Ibáñez, “hem votat guiats per la responsabilitat que suposa ser el principal partit de l’oposició. Sempre hem actuat de manera seriosa i creiem que, pel bé de Gavà, calia aprovar un pressupost per tirar endavant l’any com més aviat millor”.

Ibáñez, tot i que admet que “aquests no són els comptes que hauria dissenyat Cs” sí que considera que “s’han millorat” gràcies a les aportacions que han incorporat i que han estat fruit d’un procés de “negociació amb l’equip de govern”.

Condicions de Cs

Concretament, fa referència a “l’increment de la plantilla de la Policia Municipal, a més de amb les tres places de reposició, una més d’interinatge. També s’ha acceptat un increment de l’ajut de fins a 19.000 euros per a la inserció laboral a través de Creu Roja, 12.000 euros més per a ADISGA i aportacions per ajudar a sufragar part de les activitats extraordinàries que farà la Casa de València amb motiu del seu aniversari durant la festa de la Falla”.

Altres condicions que ha verbalitzat Ibáñez han estat “respecte al romanent de tresoreria, destinar a PRESEC una partida de 50.000 euros addicionals per intensificar la neteja viària, triplicar els diners per arranjar carrers, de manera que s’hi destinin 300.000 euros, i millorar la seguretat a la cruïlla entre la C-245 i el Camí Ral, a l’alçada del Tanatori , amb un pas de vianants i un semàfor amb polsador”.