ocupes
Gavilán, aquest matí al despatx de Ciuatadans a l'Ajuntament de Gavà

Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs) presentarà una moció en el Ple Municipal d’aquest mes de febrer per tal que, en paraules del portaveu de la formació, Francisco Gavilán, “els ajuntaments promoguin els desallotjaments dels ocupes conflictius a les comunitats de veïns”.

Gavilán recorda que “a principis de mes s’ha aprovat al Parlament de Catalunya una llei per tal que els ajuntaments puguin actuar i desallotjar als ocupes que causen problemes als veïns d’una comunitat de propietaris. Aquesta llei va sortir endavant amb el vot a favor de Ciutadans, l’abstenció de PP i VOX, i el vot en contra de la CUP i En Comú Podem”.

El portaveu de ciutadans explica que “un exemple seria una comunitat de veïns on hi ha un pis d’un gran tenidor que està ocupat i que està causant problemes a la resta de veïns. Aquests veïns, que paguen el seu lloguer, la seva hipoteca, els seus impostos, no tenen perquè tenir una mala experiència a la seva llar per culpa d’unes persones que estan ocupant un pis il·legalment”. Per tant, “a partir del moment en que aquesta llei entri en vigor, els ajuntaments podran actuar per aconseguir que aquests ocupes surtin d’aquests pisos”.

Entre altres coses, a la moció de Ciutadans també es demana “assessorament jurídic per part de la Diputació de Barcelona a aquells ajuntaments que ho sol·licitin”, i també que “la Generalitat de Catalunya, a banda d’aprovar aquestes lleis també les financi, ja que sense pressupost els ajuntaments no podran actuar”.