Cs
Gavilán, aquest matí en el despatx del seu grup municipal

Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs) presenta en el Ple Municipal d’aquest mes una declaració política “per la millora i la re-humanització del sistema sanitari públic”, en paraules del portaveu de la formació, Francisco Gavilán, qui ha assegurat que “políticament no s’han fet les coses bé, per exemple tenim el cas de Salvador Illa, que va deixar el Ministeri de Sanitat en plena pandèmia per participar a les eleccions catalanes, o bé la gestió de la Generalitat que, tenint totes les competències, va aprofitar la mínima per introduir el seu biaix independentista”.

Gavilán assegura, en relació al text de la seva declaració política, que “es tracta d’acords purament científics, són recomanacions estrictament científiques que provenen del Consell Científic Assessor de la Covid i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties”.

En total, 20 punts que el portaveu taronja divideix en dos grans blocs. D’una banda, les recomanacions de caire econòmic: “Tots sabem que Catalunya era puntera econòmicament perquè s’invertia en sanitat, cosa que amb els governs independentistes s’ha deixat de fer. Les retallades ens han portat a la cua de la sanitat europea, i tant el Consell Assessor com el Centre Europeu ens diuen que hem d’invertir més en sanitat”.

L’altra gran bloc seria “el tema humà, que va des dels professionals de la sanitat fins els pacients i els seus familiars. És una pena com se’ls ha tractat, i volem que el sector s’humanitzi, que els metges tinguin més temps per tractar als pacients, que els familiars puguin acompanyar als malalts, i d’aquesta manera poder tornar a una sanitat de qualitat com teníem”.

Per últim, Gavilán ha tingut un record especial per “les malalties psicològiques, que s’han de tractar amb especial atenció sobretot després de la Covid, i els grans oblidats que estant sent els afectats per Covid que, afortunadament, segueixen entre nosaltres i segueixen també patint les seqüeles de la Covid”.