Cs se suma a la campanya #pelsvalents
El caporal Cartuchá al centre, amb Ibáñez i Gavilán

El grup municipal de Cs a Gavà ha anunciat a la premsa local la seva “adhesió oficial” a la campanya de venda dels escuts solidaris de la Policia Municipal de Gavà amb l’objectiu de contribuir a la recaptació de fons per ajudar a la creació del SJD Pediatric Cancer Center, un nou centre destinat a la investigació i tractament del càncer infantil a l’Hospital de Sant Joan de Déu. Es tracta de la iniciativa #pelsvalents estesa arreu del territori i que, segons el portaveu de Cs a la nostra població, Miguel Ángel Ibáñez, “és una gran idea”.

Ibáñez ha recordat que “els agents impulsors de la campanya van passar per la nostra carpa a la plaça Catalunya i ens vam comprometre a sumar-nos-hi venent-los en els nostres punts informatius. Volem contribuir a la causa i ajudar a assolir l’objectiu dels 2000 escuts venuts al final de campanya, al novembre”.

El caporal de la Policia Municipal de Gavà, Jordi Cartuchá, ha precisat que “ja n’hem venut més de 600, i la veritat és que la resposta està essent molt positiva. Ara, hem iniciat una nova fase del projecte implicant comerços i altres col·lectius. Crec que assolirem l’objectiu”.

Els escuts, que costen 4 euros cadascun, tenen l’aparença dels escuts oficials de Policia Municipal de Gavà, incorporen el fons negre i filets grocs que identifiquen la lluita contra el càncer infantil. A més, porten l’etiqueta #pelsvalents i dues ratlles negres com les dels antics guerrers que es marcaven a la galta. Pel que fa al teixit, els escuts són brodats i es poden cosir a la roba o enganxar fàcilment a qualsevol peça o motxilla gràcies la cola termoadhesiva que porta al dors. N’hi ha prou passant la planxa calenta.

Origen de la idea

Aquesta iniciativa dels escuts, va ser engegada per la policia de Caldes de Malavella, tot i que la implicació amb la causa per part de Gavà va néixer al setembre passat, quan la policia de Terrassa va organitzar una recollida de cabells per fer perruques per als nens que pateixen càncer, a la qual s’hi van sumar alguns dels nostres agents. Sota el lema Posa’t al seu cap, es van recollir un total de 60 cues i 1.254 euros.