Diaz critica ERC i GSSP

El grup municipal socialista ha volgut respondre les argumentacions exposades tant per ERC, com per GSSP, per oposar-se al pressupost municipal del 2018. Per a Diaz, “ambdues formacions, estranyament, s’han ajuntat per fer-nos la pinça” i “ha quedat clar que posen per sobre el procés, a els interessos de la ciutat. Es limiten a seguir instruccions de la seva seu central en relació a uns compte socials”

Diaz precisa que es tracta “d’un pressupost continuista, que va rebre el suport d’ERC en les dos exercicis anteriors, la qual cosa fa encara més incoherent el seu vot contrari, tot i que diguin que ho fan perquè hi ha masses despeses innecessàries”. El portaveu socialista afirma que “la veritable raó és el procés i el càstig a l’alcaldessa per no saltar-se la llei i no permetre la cessió de locals municipals l’1O. A partir d’aquí es van negar a dialogar en favor de millores”.

Diaz també subratlla que “tampoc poden donar lliçons d’excessiva despesa en propaganda, perquè el govern en el qual ells van participar va gastar 12 milions d’euros en publicitat de la Generalitat als diaris, i ara, amb la seva actitud de deixar passar els dies amb el Parlament tancat, suposa un cost de 145.000 euros diaris al contribuent català”. També diu que “ells han fet uns comptes que permeten llargues llistes d’espera per a un diagnòstic a la sanitat pública, i no posen ni un euro a contribuir amb els ajuntaments a crear escoles bressol”.

Respecte a Gavà, Sí Se Puede, El líder socialista es mostra “sorprès” que “votin al costat de forces que prioritzen el procés”, un comportament que, al seu entendre, “s’ha evidenciat al Parlament i a l’ajuntament de Barcelona, on han expulsat al PSC del govern”. Diaz assegura que “hem intenta arribar a acords, però ells van posar com condició innegociable la construcció, aquest any, d’una escola bressol, encara que això suposi sacrificar altres programes socials. Nosaltres compartim la necessitat però, per raons econòmiques, no resulta viable fer-la aquest 2018. A partir d’aquí, tot i la nostra bona voluntat, ells no van voler pactar cap altra millora per a les classes populars de la ciutat”.

Per a Miquel Àngel Diaz “així, es constata que GSSP no vol arribar a acords amb els socialistes, sinó que fa tàctiques al servei del procés fent una oposició gens constructiva”. Pel portaveu del PSC , “això és una llàstima, perquè no crec que vagi en la línia del que vol el seu electorat”.

Finalment, també considera “injustes les crítiques que fan a les nostres polítiques d’habitatge, quan saben molt bé que tenim una borsa de mediació pel lloguer social, ajudem a trobar solucions habitacionals a les persones amb risc d’exclusió social i als qui pateixen pobresa energètica, i estem disposats a dialogar per poder cercar-ne d’altres. Tant de bo, la seva actitud canviï, perquè Gavà necessita millores en el seu dia a dia”.