Bona acollida del Mercat de Pagès a la platja
Bona acollida del Mercat de Pagès a la platja

Després de l’èxit assolit dijous passat en l’estrena de l’activitat del Mercat de Pagès a la platja de Gavà, demà, a la tarda, es repetirà l’experiència. Les parades, que es muntaran en l’entorn del monument de la Vela, a l’avinguda del Mar, i s’amenitzarà amb música en directe amb la sessió de Mark Clark de 17.30 a 19.30 hores i, tot seguit, el concert dels Cash Caravan fins a les 21.30 hores.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, valora  “molt positivament” aquesta acció  “tant per la bona resposta ciutadana que constatem que està tenint, com pel fet de que es tracta d’una experiència molt interessant i valuosa per tal de promocionar, també a Gavà a Mar, aquest mercat i la bona qualitat del nostre producte de proximitat”. Badia espera que la iniciativa “pugui consolidar-se i créixer en la mesura que puguem superar la pandèmia”.

Aquesta activitat s’ha fet en paral·lel a la posada en marxa del Mercat de Pagès durant tres dissabte de juliol a la plaça Major i al carrer de Salvador Lluch

amb l‘objectiu de “donar resposta a una històrica reivindicació del Mercat del Centre i del mateix sector agrari, i valorar tècnicament l’encaix en l’entorn i provar-ne la complementarietat comercial de cara a la seva implementació definitiva en la segona quinzena de setembre”.

Productes de Km0

El Mercat de Pagès, treballa per promoure el consum de proximitat i de temporada, la qual cosa té un impacte positiu en el medi ambient, ja que garanteix la pervivència d’una activitat que contribueix a la protecció d’un espai d’alt valor ecològic i ambiental, redueix les distàncies entre el punt de producció i el punt de consum, i disminueix la despesa en envasos i combustible que comporten els productes d’importació”.

Les parades no poden lliurar bosses de plàstic a la clientela, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits a favor del medi ambient.