El Ple a favor del ple reconeixement dels drets de les persones Trans
El Ple a favor del ple reconeixement dels drets de les persones Trans

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat una declaració política presentada per ERC en defensa del “reconeixement ple dels drets de les persones Trans”. El text, que va rebre el suport de tots els partits, a excepció del PP que es va abstenir, va acceptar esmenes proposades pel PSC, que tot i que segons ERC “treuen contundència a l’exposició, es manté l’esperit del reclam, i com el tema és delicat, és bo fer aquestes renúncies pel bé del consens”.

El text reclama que s’aprovi la llei Trans, així com una llei contra la Discriminació de les Persones LGTBI, l’esborrany del qual s’ha presentat per “dignificar la vida d’aquestes persones que viuen discriminació en molts àmbits” i que “tot i que l’actual legislació permet el canvi de la menció de sexe al Registre Civil, imposa condicions com el requeriment d’un diagnòstic psiquiàtric o la necessitat de sotmetre’s durant dos anys a tractaments hormonals”, un assumpte que sota el seu criteri “ha de canviar”.

ERC considera que “les persones trans segueixen sent tractades com un problema de salut mental i no com una mostra més de la diversitat humana” . El text precisa que “han de poder decidir sobre els seu propi cos i la seva pròpia vida sense dependre de ningú, sense haver d’estar condicionats, en cap cas, per informes psiquiàtrics, i l’obligació de sotmetre’s a cirurgies o tractaments hormonal”.

La portaveu de PP, Mónica Paré,s ha argumentat que “donada la complexitat de la qüestió cal més consens, el parer d’experts i la compatibilitat amb l’actual llei de violència de gènere abans de tirar-ho endavant”

Des de Junts per Gavà, Isidre Casas, creu que “cal aquesta llei i les mesures de discriminació positiva per repararar el greuge històric patit per aquest col·lectiu” i que “cal estar als costat dels menors perquè puguin viure la identitat sentida sense problemes”.

Des de Podemos, Miguel Herrera, manifestava que “la llei és extremadament necessària per lluitar contra la discrimacio d’aquest col·lectiu, per despatologitzar-ho i equilibrar les situacions entre comunitats autònomes”.

Des de Ciutadans, Francisco Gavilán, assegura que “la llei nacional és necessària per garantir la igualtat de drets de les persones Trasn d’arreu de l’estat i per despatologitzar aquesta condició”. També dona “suport als menors prou madurs que vulguin fer aquest camí”.

Des del PSC, Jordi Tort, ha defensat que es tiri endavant la llei perquè “tothom ha de poder viure en llibertat i sense patir cap mena de discriminació”, però precisa que “abans cal trobar el màxim de conses perque pugui prosperar i no sigui recogrregufa da al Constitucional