El Ple defensa els drets laborals dels empleats dels equipaments esportius públics
Jordi Tort, portaveu del PSC

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat per unanimitat una declaració política presentada pel PSC on es demana “a les entitats patronals del sector d’equipaments i serveis públics esportius de Catalunya i als sindicats CCOO i UGT que, amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, arribin a un acord que permeti la millora de les condicions de treball dels empleats en aquest sector

El portaveu del PSC, Jordi Tort va voler “agrair la paciència i el valuós treball que fan”, i en el text recordava que “ja fa més d’un any que s’està negociant el conveni col·lectiu i que “es tracta d’un sector greument afectat per la precarietat salarial, amb uns nivells retributius que no arriben en molts casos ni als 16.000 € anuals per això, es reclama “un increment salarial adequat a l’actual situació inflacionària i, sobretot, que no s’apliqui la clàusula de compensació i absorció salarial, ja que suposaria que els increments pactats al conveni col·lectiu acabessin reduïts a zero”.

Així mateix es qualifica “d’exercici de responsabilitat exemplar quan al 2021 va aturar les negociacions per la crisi sanitàriai es fa constar que “els sindicats traslladen que no volen seguir amb mesures de pressió que afecten la ciutadania, però a la vegada volen que es reconegui es l’esforç i la professionalitat dels empleats

Posicionaments del grups

Des del Partit Popular, Mónica Parés, recorda que “hem fet costat als treballadors des del primer dia perquè la tasca que fan és molt important i no es de justícia la situació de precarietat que pateixen”.

Des de Junts per Gavà, el seu portaveu, Isidre Casas, assegura que “aquest col·lectiu mereix un salari just” i que “per acabar amb aquesta situació i altres de similars cal canviar a llei de contractació pública perquè no prevalgui l’oferta més econòmica i sí l’exigència que la plantilla rebrà sous dignes”

Des de Podemos, el seu portaveu, Miguel Herrera, recorda que la seva formació sempre estarà “al costat dels treballadors” i precisa que “és de justícia que s’apliqui la pujada corresponent, raó per la qual serà que el govern municipal faci la pressió necessària perquè la patronal respongui”.

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Francisco Gavilán, també creu que “cal canviar els criteris que prioritzen la contractació pública perquè es puguin garantir unes condicions laborals dignes”. A la vegada va lloar la feina d’aquests treballadors perquè “l’esport és essencial”.

Des d’ERC, el seu portaveu Miquel Roselló va expressar que comparteix “la lluita pels drets salarials” i precisa que “cal modificar la llei de contractes perquè qui acaba pagant les ofertes més barates són els treballadors contractats que cobren sous precaris”

Els treballadors demanen un nou conveni

Alguns dels empleats de Seae van estar presents al Ple. Les delegades sindicals Irene Berniá, d’UGT i Pilar García, de COOO, van mostrar el seu “enuig amb la patronal perquè portem més d’un any cercant un acord per un nou conveni que està congelat des del 2020, però ells lluny de voler negociar ens donen llargues i ens prenen el pel. Ara ens han demanat que ens esperem fins l’11 d’abril, però advertim que aquesta serà la data límit i si no es resol tornarem a la vaga. No és el que voldríem, però no ens donen opció. Només demanem el que és just, és a dir, l’increment salarial i el pagament dels endarreriments del 2022”.