Foto de família dels organitzadors, de participants i restauradors guanyadors
Foto de família dels organitzadors, de participants i restauradors guanyadors

El restaurant Mar de Pins va acollir el lliurament dels premis a les tapes més votades pels consumidors en la darrera edició del GastroGavà, una edició en la què es van vendre més de 10.000 tapes.

Les galtes&espàrrec de Gavà, que va presentar el restaurant Ermita de Brugués, van obtenir el premi a la millor tapa; el segon classificat va ser el restaurant Tasta’mm amb el seu flamenquín d’espàrrec de Gavà, mentre que el tercer premi va anar a Mar de Pins i la seva tapa botifarra&espàrrec de Gavà.

David Cartoixà, que va recollir el premi en nom de la família propietària d’Ermita de Brugués, va compartir amb tot l’equip del restaurant el reconeixement, i va manifestar que: “Estem molt contents. Aquest premi és el resultat de la feina de tots, de tot l’equip, és un reflex de la feina ben feta. Ho intentem fer sempre el millor que podem i s’ha vist reflectit en el vot dels comensals que han vingut a provar la nostra tapa”.

Per a Iván Puig, cap de projectes de l’Agrupació de Gastronomia i Turisme, entitat que col·labora amb l’Ajuntament en l’organització de GastroGavà, “el futur de GastroGavà pinta molt bé. Ara mateix està considerada per especialistes i comensals com un stret food de grandíssim nivell, tant pel volum de vendes com per la qualitat gastronòmica de les tapes”. Puig va destacar el gran treball, professionalitat i entrega dels restauradors “que fan 500 tapes i la darrera té la mateixa qualitat que la primera”.

El tinent d’alcalde en funcions de Comerç, Civisme i Promoció de la Ciutat, Ramon Castellano, va aprofitar l’acte de lliurament, al qual van assistir els restauradors participants i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, per agrair-los-hi la “la seva gran feina”. Castellano va remarcar que GastroGavà és “una activitat importantíssima dintre de la Fira que, any rere any, se supera en número de participants i de consumidors, que venen d’arreu de les comarques de Barcelona per gaudir dels plats més elaborats de la restauració local” . GastroGavà, va assegurar Castellano, “ha millorat molt en els darrers anys, ha tingut un increment en quantitat i qualitat i estic convençut que aquesta dinàmica continuarà en els anys vinents”.

Després del lliurament dels premis es va fer el sorteig d’un sopar per a dues persones en el restaurant Les Marines entre els comensals que van degustar les tapes del GastroGavà. La guanyadora del sorteig va ser Aroa Rodríguez Bolancel, veïna de Sant Ciment de Llobregat.