Els castellers i els grallers recordaran avui a Jordi Calatayud

Els Castellers de Gavà i els grallers recordaran avui, a les 20 hores, a Jordi Calatayud aixecant un pilar de 4 amb toc de dol a la Rambla, a l’alçada de la plaça Josep Tarradellas, en el punt on al 2017 se li va col·locar la placa d’homenatge en forma de rajola al terra. Es tracta d’un gest que la colla fa a qui va ser integrant seu i dels qual, aquest 4 de març, es compleixen 3 anys de la seva mort accidental al local del Xiquets del Serrallo, a Tarragona. El tràgic succés es va produir quan els castellers treballaven en les tasques de desmuntatge d’una xarxa. Una part de l’estructura metàl·lica va caure sobre Calatayud, i altres dues persones: el president dels Castellers de Gavà que va ser traslladat a l’Hospital Joan XIII, i el president de la colla tarragonina, que va resultar ferit de menor gravetat.

El president dels Castellers de Gavà, Carles Artola, encara avui s’emociona recordant la “voluntat de col·laboració de Calatayud que sempre treballava pel bé de la colla, perquè pogués assajar amb més garanties i seguretat”.

Val a dir, que des d’aleshores ençà, Gavà ha recordat la seva figura amb una trobada anual pel volts d’octubre.

Jordi Catalayud va néixer a Cornellà de Llobregat, l’any 1964. Des de molt jove va estar vinculat a diferents associacions: Esplai Mowgli, Grup ecologista de Cornellà i el Moviment d’esplais del Baix Llobregat. Va estudiar empresarials a la Universitat de Barcelona.

L’any 1988 va venir a viure a Gavà, on portava una petita empresa familiar i on va obrir un establiment comercial. A Gavà va ser president de l’AMPA del CEIP L’Eramprunyà (2007-2013) i l’any 2004 es va fer militant d’ERC. L’any 2011 va ser escollit regidor i va formar part del consistori de Gavà durant tot el mandat 2011-2015. L’any 2015 va entrar a formar part de la colla dels Castellers de Gavà, i es va integrar a la plataforma 22 solidari, que impulsava un projecte de menús socials per als més desafavorits.