Els millors restaurants del Baix Llobregat en una guia
La guia reunirà 50 restaurants que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta amb productes de proximitat

El proper dilluns, 13 de gener, es presentarà la guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet. La iniciativa va néixer de la mà de l’Associació de Gastronomia i Turisme que ha escollit, entre els més de 1.500 negocis del sector, els 50 millors restaurants amb podi i TOP 10 inclosos.

La guia reunirà 50 restaurants que cultiven “el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronomica amb els productes de proximitat i els seus productors com a referència”. El projecte “vol escapar de propostes elitistes i apostar per una cuina arrelada al territori i que sigui accessible a totes les butxaques”.

La guia és fruit de dos anys de treball “de buscar i rebuscar, de tastar llocs i preguntar, de contrastar, i finalment de la visita al restaurant de 10 persones de diferents àmbits: periodistes, bloggers, xefs, someliers, etc, que han analitzat les propostes gastronòmiques de 75 restaurants”.

A la presentació ha confirmat l’assistència la consellera d’ Agricultura, Teresa Jordà,  i 11 alcaldes de la comarca, entre ells l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

L’ Associació de Gastronomia i Turisme es va fundar a finals de 2009 amb el propòsit de defensar el Parc Agrari del Baix Llobregat mitjançant el consum dels seus productes i la difusió de la coneixença dels seus espais.

L’AGT disposa de diversos programes pedagògics, històrics i formatius.

El Prat, Gavà, l’Hospitalet, Cornellà, Sant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern, Sant Boi i pròximament Abrera i Sant Joan Despí han acollit activitats com el QuintoTapa, el Fira Tapa i el Mercat de Pagès, en una línia que “uneix productors, restauradors i consumidors en un triangle virtuós sobre el qual giren les noves tendències turístiques i gastronòmiques”.

PUBLICITAT