ERC
ERC aporta aquesta foto d'un recent accident al carrer Fortià Casanovas

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Gavà demanarà al govern municipal en el proper Ple Municipal que “faci un inventari dels punts negres del municipi on de manera sistemàtica es vulnera el límit de velocitat permesa i, un cop detectats, emprengui totes les mesures necessàries per revertir aquesta situació”.

Els republicans recorden que “ja en altres ocasions hem proposat millores per tal de garantir la seguretat dels vianants”, i citen com exemples les propostes que van fer, d’una banda, per instal·lar passos de vianants intel·ligents a l’avinguda Joan Carles I, i de l’altra banda, per ubicar un sistema de control automàtic de velocitat als carrers de la Rectoria i Sant Nicasi. ERC feia llavors especial èmfasi en “el fet que molts conductors excedeixen els límits de velocitat posant en perill la integritat física d’altres persones, com malauradament ja ha passat”, destacant al mateix temps que “això sol passar més freqüentment en certs punts de Gavà que, per les característiques de la via, són més propensos a que això passi”.

Malgrat que ara a tot el terme municipal la velocitat màxima és de 30 km/h, segons denuncien els republicans “moltes vegades aquest límit no es compleix, i per molt. De fet ja passava a l’Avinguda Joan Carles I, quan el límit era superior, i al carrer Sant Nicasi, que és de prioritat invertida i a on el límit de velocitat és de 20 km/h des de ja fa bastant temps”.

Segons conclouen des d’ERC, “tenim un greu problema d’excés de velocitat a Gavà amb periòdics accidents i altres incidents menors com el que va passar fa unes setmanes al carrer Fortià Casanovas, amb un vehicle bolcat al mig del carrer per aquest motiu”. En aquest sentit, la fotografia que acompanya aquest text ha estat aportada pels republicans, que asseguren que pertany justament a aquest accident de Fortià Casanovas.